Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes, egészben sült fasírozott

Színes, egészben sült fasírozott
Színes, egészben sült fasírozott
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször készítettem. Formára, színre, ízre különleges. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hidegen is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát tisztítás után kisebb kockákra vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a pritaminpaprikát kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük a vajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a sárgarépát. Összesütjük, és fedővel letakarva pároljuk kb. 5 percig. Miután levettük a tűzről, beletesszük a zöldborsót.
  2. A darált húshoz adjuk a tojást, a sót, a borsot, a kukoricát, a pritaminpaprikát, a zsemlemorzsát, majd a serpenyőben lévő, hagymás-sárgarépás borsót.
  3. Egy püspökkenyér formát (nálam ez 30x11x7 cm, trapéz alakú) kibélelünk alufóliával, és megkenjük olvasztott vajjal. Ebbe tesszük a húsos masszát, és villával egyenletesen elsimítjuk. A fóliát ráhajtjuk a húsra, és előmelegített sütőbe tesszük (180 C, gázsütő 3-as fokozat). Kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
  4. A formából kivéve egy deszkára tesszük a fasírozottat, és langyosra hűtjük. Szeletelve, tetszőleges körettel és savanyúsággal kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x11x7 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 6 369
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges vagdalt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
zöldborsó 10 dkg
pritaminpaprika 1 db
csemegekukorica 5 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 5 ek
1 kk
fekete bors 1 kk
vaj 3 dkg