r
Nosalty Logó

Zöldborsós-sárgarépás, egyben sült fasírozott

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Pogácsa
Zöldborsós-sárgarépás, egyben sült fasírozott
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    836 micro
  • β-karotin
    2191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1392 micro
Összesen 315 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2507 micro
  • β-karotin
    6573 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4177 micro
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    356 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra felkockázzuk. A sárgarépát meghámozzuk, hosszában négy részre vágjuk, felkockázzuk. Így kb. borsó méretűek lettek a darabok.
  2. A hagymát kevés olíván (azt szoktam egyébként használni, de most a konfitált kacsacombból maradt még kacsazsír, inkább ez került a serpenyőbe) elkezdjük dinsztelni. Pár perc után megsózzuk, ment hozzá a sárgarépa és a mirelit zöldborsó. Lassan, kevergetve félpuhára pároljuk. Hagyjuk hűlni.
  3. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot és 3 púpos kanál zabpelyhet. Jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a zöldséges keveréket.
  4. Egy kisebb szilikonformába rakjuk a fasírozottat, bevizezett sütőpapírral beborítjuk, és betoljuk a sütőbe 45 percre.
  5. A végén levesszük róla a papírt, még hagyjuk 15 percet a sütőben. Bulgurral és savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1256
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 23.

Ajánló

Hidegen is nagyon finom vacsorára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós-sárgarépás, egyben sült fasírozott
Pogácsa 381 recept

Igyekszem minél több zöldséget tenni az ételekbe, ezért került a fasírozottba is zöldborsó meg sárgarépa. Jól is néz ki, meg finom is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek