Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-sárgarépás, egyben sült fasírozott

Zöldborsós-sárgarépás, egyben sült fasírozott
Zöldborsós-sárgarépás, egyben sült fasírozott
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igyekszem minél több zöldséget tenni az ételekbe, ezért került a fasírozottba is zöldborsó meg sárgarépa. Jól is néz ki, meg finom is. 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Hidegen is nagyon finom vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra felkockázzuk. A sárgarépát meghámozzuk, hosszában négy részre vágjuk, felkockázzuk. Így kb. borsó méretűek lettek a darabok.
  2. A hagymát kevés olíván (azt szoktam egyébként használni, de most a konfitált kacsacombból maradt még kacsazsír, inkább ez került a serpenyőbe) elkezdjük dinsztelni. Pár perc után megsózzuk, ment hozzá a sárgarépa és a mirelit zöldborsó. Lassan, kevergetve félpuhára pároljuk. Hagyjuk hűlni.
  3. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot és 3 púpos kanál zabpelyhet. Jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a zöldséges keveréket.
  4. Egy kisebb szilikonformába rakjuk a fasírozottat, bevizezett sütőpapírral beborítjuk, és betoljuk a sütőbe 45 percre.
  5. A végén levesszük róla a papírt, még hagyjuk 15 percet a sütőben. Bulgurral és savanyúsággal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 896
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
271 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges vagdalt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

315
darált sertéshús 30 dkg
zöldborsó 15 dkg
sárgarépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
tojás 1 db
zabpehely 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint