Nosalty Logó

Sajtkrémes zöldbableves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Sajtkrémes zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 412 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1647 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 54 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    641.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1314 micro
  • β-karotin
    3947 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1423 micro
Összesen 412 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3820.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    1935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2567.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    406 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    966 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    5255 micro
  • β-karotin
    15790 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5691 micro
Összesen 1647 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 54 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apró kockára vágott szalonnát az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk és üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
  2. Beletesszük a megtisztított karikára vágott sárgarépát és gyökeret valamint a kisebb hasábokravágott karalábét, majd rövid ideig kevergetve párolni kezdjük.
  3. Ezután megszórjuk a pirospaprikával átforgatjuk, majd meghintjük liszttel és egy -két percig kevergetjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem és zeller zöldet, felöntjük a vízzel belerakjuk a feldarabolt zöldbabot., majd felforraljuk.
  4. Közben fűszerezzük, sóval, borssal, majoránnával, és a morzsolt leveskockával.
  5. Ezután csendes forralással készre főzzük.
  6. A sajtot és a tejfölt kevés levessel simára keverjük, ízesítjük vágott kaporral, majd a levesbe öntjük, egyet forralunk rajta és kész.
  7. Ha szükséges, sóval, borssal után ízesítjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 5575
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 487 recept

Nagyon finom tavaszi leves, igény szerint vajgaluskával dúsíthatjuk, de akkor egy kicsivel több vízre lesz szükségünk!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-)

Sz. Ági

Ez volt ma nálunk az ebéd. Nagyon finom, különösen jó benne a szalonna és a krémsajt!

Katharosz

Örül?k, hogy ízlett. Kati

Törölt felhasználó

Nagyon szeretjük a zöldbabot minden formában elkészítve!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.