Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes zöldbableves

Sajtkrémes zöldbableves
Sajtkrémes zöldbableves
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom tavaszi leves, igény szerint vajgaluskával dúsíthatjuk, de akkor egy kicsivel több vízre lesz szükségünk!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró kockára vágott szalonnát az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk és üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
  2. Beletesszük a megtisztított  karikára vágott sárgarépát és gyökeret valamint a  kisebb hasábokra vágott karalábét, majd rövid ideig kevergetve párolni kezdjük.
  3. Ezután megszórjuk a pirospaprikával átforgatjuk, majd meghintjük  liszttel  és egy -két percig  kevergetjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem és zeller zöldet, felöntjük a vízzel  belerakjuk a feldarabolt zöldbabot., majd felforraljuk.
  4. Közben fűszerezzük, sóval, borssal,  majoránnával, és a morzsolt leveskockával.
  5. Ezután  csendes forralással készre főzzük.
  6. A sajtot és a tejfölt kevés levessel simára keverjük, ízesítjük  vágott kaporral, majd a levesbe öntjük,  egyet forralunk rajta és kész.
  7. Ha szükséges, sóval, borssal után ízesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 4 997
elküldve: 7
receptkönyvben: 126
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
478 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes zöldségleves, krémsajtos zöldbableves, tejfölös kapros zöldbableves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szeag
Sz. Ági / szeag Sun, 2013-02-03 14:06

Ez volt ma nálunk az ebéd. Nagyon finom, különösen jó benne a szalonna és a krémsajt!

411
füstölt szalonna 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
karalábé 1 db
zöldbab 50 dkg
zellerlevél 1 db
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
tömlős krémsajt 10 dkg
tejföl 2 ek
kapor 1 csokor
víz 1.5 l