r
Nosalty Logó

Pásztorleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Pásztorleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 583 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 2333 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 208 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 583 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5182.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    3409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1196 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2012 micro
Összesen 2333 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. A sertéslapockát és a vöröshagymát kockára vágjuk, a zöldbabot a szokásos módon felvágjuk.
  2. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd a húst.
  3. Amikor a hús lepirult, kevés vizet adunk hozzá, majd a babot.
  4. Fedő alatt és takarékon félpuhára pároljuk.
  5. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a majoránnát, és felforraljuk.
  6. Beleszaggatjuk a nokedlit.
  7. Liszttel kevert tejföllel habarjuk.
  8. Borsot darálunk rá.
  • Receptkönyvben: 1044
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 128327
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 21.

Ajánló

Tartalmas leves zöldbabszezonban. Ha bográcsban főzzük, akkor krumplit is adhatunk hozzá felengedéskor, úgy még tartalmasabb, és nokedli helyett csipetkét, mert a bográcsba kissé nehézkes nokedlit szaggatni. Nyári forróságban pár karika citrom nem rontja el!!!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pásztorleves
Harmathy Ildikó 313 recept

Azért hívják pásztorlevesnek, mert eredetileg bográcsban készítették.

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek