r
Nosalty Logó

Cézársaláta ropogós csicserivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Ropogós csicseri Cézár-saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához:

A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához:

A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):

Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához:

A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):

Összesen 94 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6457 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2840 micro
Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    1767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    550 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    564 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25827 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11360 micro
Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3024 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A salátához:

A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):

Elkészítés

A salátához:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Egy tálban keverjük össze a csicseriborsót az olívaolajjal, fokhagymaporral, füstölt paprikával, sóval és borssal.
  3. Terítsük sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük kb. 20-30 percig, amíg ropogós lesz.
  4. Tegyük egy nagy tálba az aprított római salátát.
  5. Adjuk hozzá a sült csicseriborsót.
  6. Locsoljuk meg az öntettel, szórjuk meg reszelt parmezánnal, és már tálalhatjuk is! Kruton helyett tálalhatjuk egy szelet friss, egyhén pirított kovászos kenyérrel.

A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):

  1. Egy kis tálban keverjük/turmixoljuk össze a görög joghurtot, citromlevet, mustárt, kapribogyót, Worcestershire szószt, fokhagymát, olívaolajat, sót és borsot.
  2. Keverjük alaposan össze, hogy krémes állagú legyen. Ha túl savanykásnak érezzük, adhatunk hozzá egy teáskanál barna- vagy nádcukrot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 1579
  • Feltöltés dátuma: 2025. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cézársaláta ropogós csicserivel
Hering András 192 recept

A ropogós csicseris cézársaláta a csirkével turbózott cézársaláta egy ízletes, növényi alapú változata, amelyben pirított csicseriborsó helyettesíti a húst. A ropogósra sült, fűszeres csicseriborsó tökéletes textúrát és fehérjedús alternatívát biztosít, miközben a római saláta, a krémes öntet és a reszelt parmezán harmonikus egyensúlyt alkotnak. A krutonokat el is hagyhatjuk (hiszen a ropogósra sült, fűszeres csicseriborsó már magában hozza a krutonélményt), vagy helyettesíthetjük egy-egy szelet, enyhén megpirított kovászos kenyérrel. Az ízeket a klasszikus cézáröntet - joghurttal gazdagítva – koronázza meg, amely kellemesen fanyar és selymes állagú. Ez a saláta egyszerre friss, ropogós és laktató, tökéletes vegetáriánus vagy vegán alternatíva egy klasszikus kedvenchez. Vegán verzióhoz: használjunk növényi joghurtot, hagyjuk ki a parmezánt, és helyettesítsük sörélesztőpehellyel. Extra fehérjéért: adhatunk hozzá pirított tofu- vagy tempehkockákat is. Gluténmentes változathoz: hagyjuk ki a krutonokat, vagy készítsük el gluténmentes kenyérből!

Hozzávalók

A salátához:

A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...