Cézársaláta ropogós csicserivel

- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
A salátához:
-
0 kcal
-
128g római saláta20 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):
-
40g görög joghurt41 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
2 kcal
-
2 kcal
-
8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
A salátához:
-
1 kcal
-
510g római saláta81 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):
-
160g görög joghurt165 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
8 kcal
-
34 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
A salátához:
-
0 kcal
-
59.7g római saláta10 kcal
-
5.9g parmezán sajt23 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
3.5g újhagyma zöldje1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):
-
18.7g görög joghurt19 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
1.2g dijoni mustár1 kcal
-
1.2g worcestershire-szósz1 kcal
-
1.9g szardella (konzerv)4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
1.5g kapribogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 832.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 137.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 564 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6457 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2840 micro
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.2 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3329 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 837 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 567 mg
-
Nátrium 1767 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 550 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2258 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 564 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 675 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25827 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11360 micro
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3024 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1330 micro
Hozzávalók
A salátához:
-
2 ek olívaolaj
-
1 teáskanál fokhagymapor
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):
-
1 ek dijoni mustár
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
A salátához:
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
- Egy tálban keverjük össze a csicseriborsót az olívaolajjal, fokhagymaporral, füstölt paprikával, sóval és borssal.
- Terítsük sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük kb. 20-30 percig, amíg ropogós lesz.
- Tegyük egy nagy tálba az aprított római salátát.
- Adjuk hozzá a sült csicseriborsót.
- Locsoljuk meg az öntettel, szórjuk meg reszelt parmezánnal, és már tálalhatjuk is! Kruton helyett tálalhatjuk egy szelet friss, egyhén pirított kovászos kenyérrel.
A cézáröntethez (tojásmentes, joghurtos változat):
- Egy kis tálban keverjük/turmixoljuk össze a görög joghurtot, citromlevet, mustárt, kapribogyót, Worcestershire szószt, fokhagymát, olívaolajat, sót és borsot.
- Keverjük alaposan össze, hogy krémes állagú legyen. Ha túl savanykásnak érezzük, adhatunk hozzá egy teáskanál barna- vagy nádcukrot.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 97
- Össznézettség: 1579
- Feltöltés dátuma: 2025. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:

A ropogós csicseris cézársaláta a csirkével turbózott cézársaláta egy ízletes, növényi alapú változata, amelyben pirított csicseriborsó helyettesíti a húst. A ropogósra sült, fűszeres csicseriborsó tökéletes textúrát és fehérjedús alternatívát biztosít, miközben a római saláta, a krémes öntet és a reszelt parmezán harmonikus egyensúlyt alkotnak. A krutonokat el is hagyhatjuk (hiszen a ropogósra sült, fűszeres csicseriborsó már magában hozza a krutonélményt), vagy helyettesíthetjük egy-egy szelet, enyhén megpirított kovászos kenyérrel. Az ízeket a klasszikus cézáröntet - joghurttal gazdagítva – koronázza meg, amely kellemesen fanyar és selymes állagú. Ez a saláta egyszerre friss, ropogós és laktató, tökéletes vegetáriánus vagy vegán alternatíva egy klasszikus kedvenchez. Vegán verzióhoz: használjunk növényi joghurtot, hagyjuk ki a parmezánt, és helyettesítsük sörélesztőpehellyel. Extra fehérjéért: adhatunk hozzá pirított tofu- vagy tempehkockákat is. Gluténmentes változathoz: hagyjuk ki a krutonokat, vagy készítsük el gluténmentes kenyérből!