r
Nosalty Logó

Az eredeti Cézár-saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Az eredeti Cézár-saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 472 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1887 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    269 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12541 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5632 micro
Összesen 472 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5790.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    2811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1075.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    1017 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1599 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    50165 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22527 micro
Összesen 1887 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3326 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bagettet tépkedjük szét rusztikusan, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, majd toljuk be a 220 fokos sütőbe, és pirítsuk aranybarnára 6-8 perc alatt. Tálalásig tegyük félre.
  2. Állítsuk össze a dresszinget. Egy nagy keverőtál aljára kerül a zúzott fokhagyma, egy teáskanál mustár, 4 szardellafilé, egy L-es tojás sárgája, só, bors, egy evőkanál Worcester-szósz és citromlé. Jó alaposan keverjük el, nyomkodjuk szét a szardellát és a fokhagymát, hogy szinte egynemű legyen az állaga. Ezután csorgassuk hozzá vékony sugárban az olajat, annyit, amennyit felvesz, kb. fél decit. Legyen sűrű és krémes. Keverjük bele a reszelt parmezánt, és meg is van!
  3. A salátát mossuk meg, vágjuk le a torzsáját, majd a leveleket tegyük egészben a dresszingre, és forgassuk vele össze, hogy mindenhol bevonja. Tálaláskor halmozzunk rá a ropogós krutonból, és szórjuk meg még több parmezánnal!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 2220
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 19.

Receptkategóriák

Az eredeti Cézár-saláta
Gerzsenyi Flóra 119 recept

A Cézár-saláta az éttermek kínálatának elmaradhatatlan fogása, amiben valójában semmi keresnivalója főtt tojásnak, kígyóuborkának, paradicsomnak, kukoricának vagy sült szalonnának, és még sorolhatnánk. Sőt, Julius Caesarnak sincsen hozzá köze, Julia Childnak viszont annál inkább... Mutatjuk az eredeti receptet, amit egy igen leleményes tijuanai bisztrótulajdonos, Cesare Cardini alkotott meg egy kellően spicces és éhes tivornyázó társaságnak záróra előtt, csupán a maradékokból.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek