
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Kesuszósz
-
60 ml víz
-
0.5 teáskanál dijoni mustár
-
1 teáskanál kapribogyó
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Kesuparmezán
-
60 g kesudió
-
1 ek élesztőpehely
-
1 teáskanál fokhagymapor
-
só ízlés szerint
Saláta
-
füstölt pirospaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
1367
Kalória
61.1g
Fehérje
171.3g
Szénhidrátok
55g
Zsír
290g
Víz
-
Koleszterin
34.3g
Rost
31.9g
Cukor
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Kesuszósz
-
35g kesudió194 kcal
-
30g víz0 kcal
-
0 kcal
-
4g juharszirup10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1g ecet0 kcal
Kesuparmezán
-
30g kesudió166 kcal
-
20 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Saláta
-
255g római saláta41 kcal
-
200g csicseriborsó756 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
26g bagett71 kcal
Összesen
1367
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Kesuszósz
-
70g kesudió387 kcal
-
60g víz0 kcal
-
0 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g kapribogyó1 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
2g ecet0 kcal
Kesuparmezán
-
60g kesudió332 kcal
-
12g élesztőpehely39 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Saláta
-
510g római saláta81 kcal
-
400g csicseriborsó1512 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
52g bagett142 kcal
Összesen
2730
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Kesuszósz
-
5.8g kesudió32 kcal
-
5g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g juharszirup2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.4g kapribogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
Kesuparmezán
-
5g kesudió28 kcal
-
3 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Saláta
-
42.3g római saláta7 kcal
-
33.2g csicseriborsó125 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
4.3g bagett12 kcal
Összesen
227
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 61.1 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2017.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 1036 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 34 mg
Víz
-
Összesen 290 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1051 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 295 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1619 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12609 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5568 micro
Összesen
1367
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 122.2 g
Zsír
-
Összesen 109.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4034.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 795 mg
-
Foszfor 2071 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342.7 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 69 mg
Víz
-
Összesen 580 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2103 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 590 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3239 micro
-
Kolin: 459 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25218 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11136 micro
Összesen
2730
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2092 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 924 micro
Összesen
227
kcal
Elkészítés
Kesuszósz
- A kesudiót áztassuk be forró vízbe pár órára. Majd szűrjük le és mehet egy turmixba. Adjuk hozzá az összes alapanyagot és turmixoljuk krémesre.
Kesuparmezán
- A turmixban daráljuk le a kesuparmezán hozzávalóit, reszelt parmezán állagúra. Ízlés szerint mehet még bele több fokhagymapor és sörélesztőpehely is.
Saláta
- A csicseriborsót mossuk át és szűrjük le. Töröljük szárazra és öntsük egy sütőpapíros tepsire. Fűszerezzük a fokhagymaporral, füstölt pirospaprikával, sóval és borssal. Öntsünk rá egy pici olívaolajat. Süssük ropogósra 190 fokon. Kb. 30 perc.
- A bagettet vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy tálba és forgassuk át egy kis sóval, fokhagymaporral és olívaolajjal. Mehet a sütőbe és 180 fokon süssük ropogósra.
- A salátát vágjuk fel tetszőleges méretűre, keverjük el a kesuszósszal. Helyezzük rá a ropogós csicseriborsót, krutont és szórjuk meg a kesuparmezánnal.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
A cézársaláta mindig egy jó megoldás, ha nem tudjuk, mit együnk. Finom, egészséges, és pikk-pakk elkészül. Mi most csavartunk rajta, és az egészet növényi alapokra építettük.