r
Nosalty Logó

Retro melegszendvicskrémek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Retro melegszendvicskrémek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csípős-kolbászoshoz

A füstös-gombáshoz

A mustáros-sonkáshoz

Összesen 556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csípős-kolbászoshoz

A füstös-gombáshoz

A mustáros-sonkáshoz

Összesen 3340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csípős-kolbászoshoz

A füstös-gombáshoz

A mustáros-sonkáshoz

Összesen 231 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.4 g

Zsír

  • Összesen
    168.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8935.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1750 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    4934 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 3340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A csípős-kolbászoshoz

A füstös-gombáshoz

A mustáros-sonkáshoz

Elkészítés

A csípős-kolbászoshoz

  1. A kolbászt meleg víz alá tartjuk, majd könnyedén lehúzzuk a bőrét.
  2. A paprikát felkarikázzuk.
  3. A kolbászt kis darabokra tépkedjük, és aprítóba tesszük a hagymával együtt. Mehet utána a zsír. Ha van kis fűszeres, házi zsírunk, netán szalonna olvasztásából maradt, akkor úristen, eszünkbe ne jusson mást használni! :)
  4. Összeturmixoljuk, és már használhatjuk is. Amit nem használunk fel, az jól lezárva mehet a hűtőbe. Hetekig eláll.

A füstös-gombáshoz

  1. A gombát megpucoljuk, megmossuk, a tönköt-kalapot jól összekaszaboljuk.
  2. Serpenyőbe tesszük, 5-10 perc alatt megfőzzük. Útközben öntjük rá a tejszínt, és fűszerezzük.
  3. Ha kész, aprítóba tesszük a füstölt sajttal együtt, és krémesítjük. Ebből az adagból kb. 2 dl lesz.
  4. Egy hátig jól lezárva ő is eláll.

A mustáros-sonkáshoz

  1. A sonkát felvágjuk, és az aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a felvágott újhagymát, a mustárt és a vajat. Jól összedolgozzuk, ha szükséges, ízesítjük.
  2. Hűtőben hetekig eláll, feltéve, ha jól lezárjuk.
  3. Ebből az adagból kb. 2 dl lesz.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 998
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 95577
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 26.

Ajánló

Bármilyen más sonkát is választhatunk a sonkáshoz, és természetesen nem csak parasztkolbásszal működik a kolbászos se.  A mennyiség akkor hat fő, ha az összeset megcsináljátok, egyébként egy adag kb 2 főnek elég, ha egy baguettet feleznek hozzá. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a brie sajtos áfonyás, a pestós-kecskesajtos meg a rákos-kókuszos melegszendvicseket. Néha viszont nagyon megkívánom azokat az ízeket, amik a gyerekkoromra emlékeztetnek. Egy laza fél órás munkával 3 kence is elkészíthető, ami aztán hűtőben hetekig eláll. Ha egyszer megcsináljátok, garantáltan nem vesztek a boltban többé bőrkékből álló, ízfokozóval felturbózott szemetet.

Hozzávalók

A csípős-kolbászoshoz

A füstös-gombáshoz

A mustáros-sonkáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...