Retro melegszendvicskrémek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csípős-kolbászoshoz
-
17g parasztkolbász75 kcal
-
1 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
33 kcal
-
33g kenyér91 kcal
A füstös-gombáshoz
-
43g csiperkegomba9 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
12g füstölt sajt38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g kenyér91 kcal
A mustáros-sonkáshoz
Összesen
556
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csípős-kolbászoshoz
-
100g parasztkolbász452 kcal
-
6 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
-
200g kenyér548 kcal
A füstös-gombáshoz
-
256g csiperkegomba55 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
70g füstölt sajt230 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g kenyér548 kcal
A mustáros-sonkáshoz
-
100g főtt sonka140 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g mustár9 kcal
-
200g kenyér548 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
Összesen
3340
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csípős-kolbászoshoz
-
6.9g parasztkolbász31 kcal
-
1.9g hegyes erős paprika0 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g ementáli sajt14 kcal
-
13.9g kenyér38 kcal
A füstös-gombáshoz
-
17.7g csiperkegomba4 kcal
-
3.5g habtejszín10 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
4.9g füstölt sajt16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13.9g kenyér38 kcal
A mustáros-sonkáshoz
-
6.9g főtt sonka10 kcal
-
6.4g újhagyma1 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
13.9g kenyér38 kcal
-
3.5g ementáli sajt14 kcal
Összesen
231
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1489.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 822 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 99.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
556
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.4 g
Zsír
-
Összesen 168.6 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8935.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 1750 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 1643 mg
-
Nátrium 4934 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 597.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 569 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 609 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 521 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 585 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 917 micro
Összesen
3340
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 619.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A csípős-kolbászoshoz
-
10 dkg parasztkolbász
-
0.5 közepes db hegyes erős paprika
-
1 csipet só
-
5 dkg ementáli sajt
-
4 szelet kenyér
A füstös-gombáshoz
-
8 közepes db csiperkegomba
-
50 ml habtejszín
-
1 szál kakukkfű
-
7 dkg füstölt sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 szelet kenyér
A mustáros-sonkáshoz
-
10 dkg főtt sonka
-
1 közepes db újhagyma
-
1.5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
1.5 ek mustár
-
4 szelet kenyér
-
5 dkg ementáli sajt
Elkészítés
A csípős-kolbászoshoz
- A kolbászt meleg víz alá tartjuk, majd könnyedén lehúzzuk a bőrét.
- A paprikát felkarikázzuk.
- A kolbászt kis darabokra tépkedjük, és aprítóba tesszük a hagymával együtt. Mehet utána a zsír. Ha van kis fűszeres, házi zsírunk, netán szalonna olvasztásából maradt, akkor úristen, eszünkbe ne jusson mást használni! :)
- Összeturmixoljuk, és már használhatjuk is. Amit nem használunk fel, az jól lezárva mehet a hűtőbe. Hetekig eláll.
A füstös-gombáshoz
- A gombát megpucoljuk, megmossuk, a tönköt-kalapot jól összekaszaboljuk.
- Serpenyőbe tesszük, 5-10 perc alatt megfőzzük. Útközben öntjük rá a tejszínt, és fűszerezzük.
- Ha kész, aprítóba tesszük a füstölt sajttal együtt, és krémesítjük. Ebből az adagból kb. 2 dl lesz.
- Egy hátig jól lezárva ő is eláll.
A mustáros-sonkáshoz
- A sonkát felvágjuk, és az aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a felvágott újhagymát, a mustárt és a vajat. Jól összedolgozzuk, ha szükséges, ízesítjük.
- Hűtőben hetekig eláll, feltéve, ha jól lezárjuk.
- Ebből az adagból kb. 2 dl lesz.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 998
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 95577
- Feltöltés dátuma: 2015. február 26.
Ajánló
Bármilyen más sonkát is választhatunk a sonkáshoz, és természetesen nem csak parasztkolbásszal működik a kolbászos se. A mennyiség akkor hat fő, ha az összeset megcsináljátok, egyébként egy adag kb 2 főnek elég, ha egy baguettet feleznek hozzá. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Imádom a brie sajtos áfonyás, a pestós-kecskesajtos meg a rákos-kókuszos melegszendvicseket. Néha viszont nagyon megkívánom azokat az ízeket, amik a gyerekkoromra emlékeztetnek. Egy laza fél órás munkával 3 kence is elkészíthető, ami aztán hűtőben hetekig eláll. Ha egyszer megcsináljátok, garantáltan nem vesztek a boltban többé bőrkékből álló, ízfokozóval felturbózott szemetet.