Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retro melegszendvicskrémek

Retro melegszendvicskrémek
Retro melegszendvicskrémek
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a brie sajtos áfonyás, a pestós-kecskesajtos meg a rákos-kókuszos melegszendvicseket. Néha viszont nagyon megkívánom azokat az ízeket, amik a gyerekkoromra emlékeztetnek. Egy laza fél órás munkával 3 kence is elkészíthető, ami aztán hűtőben hetekig eláll. Ha egyszer megcsináljátok, garantáltan nem vesztek a boltban többé bőrkékből álló, ízfokozóval felturbózott szemetet.

hozzávalók / 6 adag

A csípős-kolbászoshoz

A füstös-gombáshoz

A mustáros-sonkáshoz

ajánlat

Bármilyen más sonkát is választhatunk a sonkáshoz, és természetesen nem csak parasztkolbásszal működik a kolbászos se.  A mennyiség akkor hat fő, ha az összeset megcsináljátok, egyébként egy adag kb 2 főnek elég, ha egy baguettet feleznek hozzá. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

A csípős-kolbászoshoz

  1. A kolbászt meleg víz alá tartjuk, majd könnyedén lehúzzuk a bőrét.
  2. A paprikát felkarikázzuk.
  3. A kolbászt kis darabokra tépkedjük, és aprítóba tesszük a hagymával együtt. Mehet utána a zsír. Ha van kis fűszeres, házi zsírunk, netán szalonna olvasztásából maradt, akkor úristen, eszünkbe ne jusson mást használni! :)
  4. Összeturmixoljuk, és már használhatjuk is. Amit nem használunk fel, az jól lezárva mehet a hűtőbe. Hetekig eláll.

A füstös-gombáshoz

  1. A gombát megpucoljuk, megmossuk, a tönköt-kalapot jól összekaszaboljuk.
  2. Serpenyőbe tesszük, 5-10 perc alatt megfőzzük. Útközben öntjük rá a tejszínt, és fűszerezzük.
  3. Ha kész, aprítóba tesszük a füstölt sajttal együtt, és krémesítjük. Ebből az adagból kb. 2 dl lesz.
  4. Egy hátig jól lezárva ő is eláll.

A mustáros-sonkáshoz

  1. A sonkát felvágjuk, és az aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a felvágott újhagymát, a mustárt és a vajat. Jól összedolgozzuk, ha szükséges, ízesítjük.
  2. Hűtőben hetekig eláll, feltéve, ha jól lezárjuk.
  3. Ebből az adagból kb. 2 dl lesz.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 62 693
elküldve: 9
receptkönyvben: 881
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
504 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

melegszendvics variációk, magyaros melegszendvics krémek

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dedorci
dedorci Sat, 2016-02-06 18:15

Koszi az idoutazast! Az elso falattal kb. 20 evet repultem vissza... :D Hazibuliba keszultek a kolbaszos es a sonkas falatkak es nemzetkozi sikert arattak :)

Zsazsus2
Zsazsus2 Sun, 2015-07-12 09:01

Kedves vmzsuzsa! Ha leírnád pontosan a melegszendvicsed receptjét azt meg köszönném! zsazsus2

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2015-07-12 17:15

Pontos receptem nincs az arányokra, de kb. 1-1 arányban ledarálok párizsit, és trappista sajtot, megborsozom, teszek bele egy kevés mustárt, esetleg metélőhagymát, vagy uj hagymát, de vöröshagymát semmikép, akkor inkább hagyma nélkül csinálom. Keverek még hozzá margarint, vagy vajat, vagy tejfölt, hogy jól kenhető legyen. Megszóróm reszelt sajttal jó vastagon, és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt ráolvad. Van úgy, hogy ementáli sajttal csinálom, ki mit szeret jobban. Jó étvágyat. Zsuzsa.

lilibe
lilibe Sat, 2015-02-28 21:35

nincs elfelejtve, még mindig az NDK-s szendvicssütöben sütöm...:-)

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2015-02-28 17:50

Retro melegszendvics kedvencem még ma is a ledarált párizsis, sajtos, füszerezett keverékkel megkent, és a tetején is reszelt sajttal megsütött szendvics. Ma este fogok is csinálni, úgy meghozta hozzá a kedvemet a cikked. Zsuzsa

witch
witch / witch Sun, 2015-07-12 16:57

Kedves Zsuzsa! Jott egy kerdes Neked Zsazsus2-tol. Csak azert "kotyogok" bele, mert igy ertesitot kapsz.

udv:witch

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2015-07-12 17:19

Köszönöm, hogy Írtál, különben nem vettem volna észre a kérést. Szia Zsuzsa.

551
parasztkolbász 10 dkg
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
mangalica zsír 1 ek
1 csipet
ementáli sajt 5 dkg
kenyér 4 szelet
csiperkegomba 8 közepes db
habtejszín 50 ml
kakukkfű 1 szál
füstölt sajt 7 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 4 szelet
főtt sonka 10 dkg
újhagyma 1 közepes db
vaj 1.5 dkg
0 ízlés szerint
mustár 1.5 ek
kenyér 4 szelet
ementáli sajt 5 dkg