r
Nosalty Logó

Gombás rakott kifli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Gombás rakott kifli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1717 micro
Összesen 877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    987 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4165.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    705 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    987 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2366 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3435 micro
Összesen 1753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket hosszában kettévágjuk, és a belsejüket kiszedjük. A puha kiflibelet egészen apróra vágjuk.
  2. Akkora tepsit készítünk elő, amelybe 4 kifli egymás mellett elfér. 1 ek olajjal kikenjük, és morzsával behintjük a tepsit.
  3. 4 kivájt kiflit elhelyezünk benne, és félretesszük.
  4. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük, közben 2 tojást megfőzünk, és ezt is felaprítjuk.
  5. A finomra vágott hagymát 1 ek olajon megpirítjuk, rátesszük a gombát, megsózzuk, és fele metélt petrezselyemzölddel elkeverjük.
  6. Fedő alatt, saját levében puhára pároljuk, majd a zsírjára sütjük.
  7. Ezután hozzáadjuk a félretett kiflibelet, egy felvert tojást, és az összeaprított főtt tojásokat, és a reszelt sajtot.
  8. A töltelékkel jól megpúpozzuk a kifliket, majd a másik felüket (tetejüket) ráborítjuk.
  9. A megmaradt tojást, tejfölt, kevés sót,petrezselyemzöldet simára keverjük, és ráöntjük a kiflik tetejére.
  10. 10 percig közepes lángon előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tojásos tejföl meg nem kocsonyásodik, ill. szép pirosbarna színe nem lesz.
  11. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  12. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7044
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 25.

Ajánló

Egy tartalmas leves mellett is kitűnő ebéd.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás rakott kifli
Skorpió 49 recept

Ezt a Frank Júlia receptet egy régi újságban találtam. Mivel a lányom imádja a gombás kajákat, ezért igyekezek minden ilyen receptet kipróbálni. Ez is nagyon ízlett neki, mert hamar bepuszilta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!