r
Nosalty Logó

Répaszelet, a legszaftosabb répatortakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Répaszelet, a legszaftosabb répatortakocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

kandírozott répaspirál

Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

kandírozott répaspirál

Összesen 5629 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

kandírozott répaspirál

Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    853 micro
  • β-karotin
    2139 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    363.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5440.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1348 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2197 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    620 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4096 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1520 micro
  • α-karotin
    10236 micro
  • β-karotin
    25672 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2518 micro
Összesen 5629 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    527 micro
  • β-karotin
    1321 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

kandírozott répaspirál

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat a mézzel és a nádcukorral alaposan kihabosítjuk.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt és az olvasztott vajat, elkeverjük, majd belereszeljük a citrom héját és a répákat, és ezzel is összeforgatjuk.
  3. Végül jöhet bele az átszitált liszt és sütőpor, egy csipet só, ízlés szerint chai fűszerkeverék, majd a száraz alapanyagokkal is átkeverjük a tésztát.
  4. A tésztát sütőpapíros gáztepsire öntjük, elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  5. A kész tésztát hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és félbevágjuk középen, az egyik felét pedig megkenjük a baracklekvárral.

krém

  1. A krém hozzávalóit egy nagy tálban csomómentesre keverjük, majd megkenjük a krémmel a baracklekváros tésztafelet - egy keveset hagyjuk meg a díszítéshez.
  2. A krémet egy spatulával elegyengetjük, majd rátesszük a tészta másik felét. Fél órát hagyjuk pihenni hűvös helyen, hogy összeálljon a sütemény, majd felkockázzuk.
  3. A répakockák tetejét a maradék krémmel, aprított dióval és a répaspirálokkal díszítjük.

kandírozott répaspirál

  1. A cukorból és a vízből cukorszirupot forralunk. A répából hosszú szeleteket vágunk egy zöldséghámozó segítségével, amiket aztán 15 percig főzünk alacsony lángon a szirupban.
  2. Az előfőzött répacsíkokat ezután sütőpapíros tepsire fektetjük (szépen, egyenesen), és 100 fokos sütőben 15 percet szárítjuk.
  3. A répacsíkokat a sütés leteltével kézzel megcsavarjuk spirállá, majd így hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 3571
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répaszelet, a legszaftosabb répatortakocka
Rosanics Petra 316 recept

Ha van olyan formája a répatortának, ami még az eredetinél is jobb, akkor úgy véljük, mi megtaláltuk! A szaftos répás tészta és a picit savanykás mascarpone csodálatos párost alkotnak ebben a krémes szeletben, amit a tésztába kevert dió és a tetejére varázsolt kandírozott répaspirál tesz tökéletessé. Flancosnak tűnik, pedig egyáltalán nem az, kezdők is bátran nekiállhatnak!

Hozzávalók

tészta

krém

kandírozott répaspirál

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek