Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felhőcske - Felhő szelet 3.

Felhőcske - Felhő szelet 3.
Felhőcske - Felhő szelet 3.
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet már 10 éve is van, hogy az egyik munkatársnőmtől kaptam. Azóta is nagyon szeretem készíteni, mert könnyű és finom. Azonnal is lehet fogyasztani, de a legfinomabb másnap, amikor már összeérnek az ízek.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a margarint/vajat felolvasztjuk a vízben, sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg elválik az edény falától.
  2. Hagyjuk kihűlni, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
  3. Elosztjuk kétfelé. Szétkenjük a kikent, kilisztezett tepsiben, és előmelegített sütőbe tesszük, kb.10 percet sütjük. (Ha a fagyasztott leveles tésztát használjuk, akkor hagyjuk kiolvadni (min. 2 óra használat előtt). Vegyük két részre, sodorjuk el a tepsi méretére. Tegyük be az előmelegített sütőbe sülni 10 percre (a tepsit hidegvízzel öblítsük ki).
  4. A cukrot olvasszuk fel (karamelizáljuk). (A cukrot nem szabad megkeverni, amíg teljesen nem olvad fel, mert különben megkeményedik, becsomósodik.).
  5. Vegyük le a tűzről, és öntsük rá a 1/2 l tejet. Tegyük vissza főni, amíg a cukor feloldódik benne.
  6. A másik 1/2 literben keverjük el a 3 csomag pudingport. Öntsük a karamelles tejhez, és főzzük, amíg besűrűsödik.Tegyük félre hűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint/vajat. Habosra keverjük.
  7. A 2 csomag tejszínport a zacskón feltüntetett használati utasítás szerint elkészítjük,és hozzákeverjük a 2 csomag habfixállót. (Ha friss tejszínnel dolgozunk, akkor verjük fel kemény habbá. Ha szeretnénk, tehetünk hozzá cukrot ízlés szerint. Még egy picit habosítjuk a 2 csomag habfixállóval,és lehet használni.).
  8. Összeállítjuk a süteményt. Az egyik tésztát magasfalú tepsibe helyezzük, és megkenjük a karamellás krémmel. Erre rákenjük a tejszínhabot, és ráhelyezzük a másik tésztát.
  9. Leöntjük a csokis mázzal. Hagyjuk pihenni hideg/hűvös helyen 2-3 órát vagy másnapig.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 939
elküldve: 5
receptkönyvben: 337
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes, oblaky, vaníliás-pudingos szelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kertészné Ági
Kertészné Ági / Kertészné Ági Sun, 2011-01-09 20:02

Kedves Maria!

Én a tejszínes sütiknél Hulala tejszínt szoktam használni, pl: Rigó Jancsi torta. Ez elég édes és elég keményre is fel lehet verni.
Szerinted ha ezt a tejszínt használom kell bele a habfixáló?
Amúgy nagyon jól néz ki, berakom a receptkönyvembe!

jusztis
jusztis Wed, 2011-01-19 12:56

Én is Hulala tejszínt használok, nyugodtan tegyél bele egy csomag habfixálót fél literbe. Én is így szoktam, és mindig nagyon jó a hab.

ejiku
Maria. / ejiku Sun, 2011-01-09 20:44

Szia Ági!
Öszintén én nem ismerem a Hulalát, nemtudom.Ha elég keményre fel lehet verni akkor el lehet hagyni a habfixállót.
Én a Lidlben szoktam venni a tejszínpor, de azért szokok bele tenni habfixállót ha véletlenül nem akarna megkeményedni, és tovább kemény maradjon, de el lehet hagyni.

777
vaj 15 dkg
víz 2.5 dl
1 csipet
finomliszt 15 dkg
tojás 6 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukor 35 dkg
tej 1 l
vaníliás pudingpor 40 g
vaj 12.5 dkg
habtejszín 500 ml
habfixáló 2 csomag
tortabevonó 200 g