r
Nosalty Logó

Csíkos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Csíkos krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Vaníliás krém

Diós piskóta

Kókuszos piskóta

Tetejére

Összesen 1372 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Vaníliás krém

Diós piskóta

Kókuszos piskóta

Tetejére

Összesen 8242 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Vaníliás krém

Diós piskóta

Kókuszos piskóta

Tetejére

Összesen 334 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1372 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.7 g

Zsír

  • Összesen
    524.1 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    2716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11233.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    2817 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    4438 mg
  • Nátrium
    2984 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.6 g
  • Cukor
    581 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    1774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2420 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2250 micro
Összesen 8242 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

Vaníliás krém

Diós piskóta

Kókuszos piskóta

Tetejére

Elkészítés

Vaníliás krém

  1. Alaposan kikeverjük a cukrot a tojások sárgájával, majd a pudingport és a tejet is beledolgozzuk.
  2. Ezután alacsony hőfokon állandó keverés mellett besűrítjük a krémet.
  3. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd habosra keverjük a puha vajjal, mascarponéval és a vanília kivonattal.

Diós piskóta

  1. Egy kisebb tálban összeforgatjuk a darált diót, lisztet, kakaóport és a sütőport.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben fokozatosan beledolgozzuk a cukrot, majd ha már szép fényes, óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat is.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 22 x 32 cm-es tepsibe simítjuk. Ezután 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

Kókuszos piskóta

  1. Egy tálban összeforgatjuk a száraz hozzávalókat: kókuszreszelék, liszt, sütőpor.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben fokozatosan beledolgozzuk a cukrot, majd ha már szép fényes, óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat is.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 22 x 32 cm-es tepsibe simítjuk. Ezután 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

Tetejére

  1. Végül összeállítjuk a süteményt, a kókuszos lapra rákenjük a krém 2/3 részét, majd befedjük a diós lappal, erre rákenjük a maradék krémet, elsimítjuk rajta, és megszórjuk durvára reszelt csokoládéval.
  2. Tálalásig hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22 x 32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16587
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csíkos krémes
Katharosz 498 recept

Igazi vendégváró, krémes sütemény, garantált a siker!

Hozzávalók

Vaníliás krém

Diós piskóta

Kókuszos piskóta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek