Nosalty Logó

Kókuszos-ananászos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos-ananászos krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kókuszos krémhez

A mázhoz

Összesen 1915 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kókuszos krémhez

A mázhoz

Összesen 7660 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kókuszos krémhez

A mázhoz

Összesen 214 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1910.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 1915 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    430.7 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7642.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1883 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    2949 mg
  • Nátrium
    1773 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    882 g
  • Cukor
    674 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2924 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    2345 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2050 micro
Összesen 7660 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A kókuszos krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A sütőporral összeforgatott lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Kettéosztjuk, és az egyik felét a kakaóporral barnára színezzük.
  2. Egy nagy tepsit sütőpapírral vagy alufóliával kibélelünk, és margarinnal vékonyan megkenjük. A lecsöpögtetett ananászkarikákat rárakjuk. Közepükre 1-1 szem lecsöpögtetett meggybefőttet rakunk. A gyümölcsre először a sárga, majd a barna masszát kenjük rá.
  3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 18 percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, azután gyúrótáblára borítjuk, és a fóliát lehúzzuk róla.
  4. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd szüntelenül keverve sűrűre főzzük. A puha, szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt tejes krémet. Végül belekeverjük a kókuszreszeléket, majd a süteményre kenjük. 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém egy kicsit megdermedhessen rajta.
  5. A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanalazzuk, a margarint hozzáadjuk, és kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A kétféle csokoládét apránként beleszórva felolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túlmelegszik, és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé, majd a sütemény tetején elsimítjuk.
  6. Éles késsel rögvest bejelöljük rajta a későbbi szeletek helyét, praktikus 20 nagy szeletre vágni, így mindenkinek jut egy ananászkarika is, mert csak így tudjuk majd szépen szeletelni.
  7. Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel az előre bejelöltek szerint felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5675
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Ajánló

Másnap fogyasztva jó. Igazi vendégváró sütemény.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük a krémes süteményeket, és a kókusz az egyik kedvencünk. Erre a receptre az interneten böngészve akadtam rá.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Én tegnap megcsináltam a sütidet.Finom lett,bár nekem a ananász nem igazán illik bele az összhatásba". Inkább valami savanyú kellene még bele mert a krém is édes, ananász is pl.alma vagy meggy!De hát tudom ízlések.....:) Szóval legközelebb én az ananászt kihagyom bel?le.

Törölt felhasználó

Szia. Mi elég édes szájúak vagyunk. De aq gyümölcsöt igen lehet kombinálni. köszönöm.

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm mindenkinek aki szavaz a receptversenyen bejelölt süteményemre a fenti szavazok linkel. köszönöm. Györgyi

Törölt felhasználó

Még egyszer nagyon köszönom kedves embereknek hogy szavazott a sütimre, hihetetlenül örülök én ennek a 21 szavazatnak is most.Nagyon köszönöm .

Törölt felhasználó

Nem kell mindig a babérokra törni,f? a részvétel és hogy még is csak tetszik a sütim valakinek és ez jó érzés, és ez a lényeg. Köszönom

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A kókuszos krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.