r
Nosalty Logó

Sütés nélküli epres sajttortakocka

Nosalty
Sütés nélküli epres sajttortakocka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

571
Kalória
9g
Fehérje
44.6g
Szénhidrát
39.6g
Zsír
91.9g
Víz
49.6g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
24.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5698 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    91.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    396.1 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3484.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    2503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    446 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    918.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    441 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1295 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 5698 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. Az olvasztott vajat a barna cukorral, egy csipet sóval és a zabkeksszel ledaráljuk. A keveréket egy négyzet alakú sütőtál aljába egyenletesen belenyomkodjuk, majd félretesszük a hűtőbe.
  2. A hideg tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
  3. Egy nagy tálban habosra keverjük a krémsajtot kevés porcukorral, egy citrom lereszelt héjával és levével. Óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a legvégén a zselatinfixszel is csomómentesre keverjük.
  4. A sajttortaréteget ráöntjük a zabkekszes alapra, és egyenletesen elosztjuk.
  5. Az eperszósz elkészítéséhez tegyük az epret, a cukrot és a citromlevet egy közepes méretű edénybe, majd forraljuk fel a keveréket, főzzük pár percig, és turmixoljuk simára.
  6. A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe kb. 5-6 percre, amíg jól megszívják magukat, majd nyomkodjuk ki őket, és tegyük a meleg eperszószba. Keverjük el, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  7. Kis adagokban, fokozatosan halmozzuk a sajtkrémes réteg tetejére, és fogpiszkálóval vagy hústűvel keverjünk bele, hogy szép, márványos legyen.
  8. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára, amíg jól kidermed, majd kockákra vágva tálaljuk, friss mentalevéllel és eperrel dekoráljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 24x24

Íme egy szuperegyszerű, sütés nélküli sajttortakocka, ami bármilyen gyümölccsel kombinálható. Mi az epret választottuk, hiszen ha már szezonja van, mindenbe beletesszük. Nektek sem kell keresgélnetek, hogy mi legyen az eperből, mert ez lesz a tuti befutó sütirecept! Szinte elronthatatlan, csak össze kell keverni a hozzávalókat, és hűteni, amíg jól megdermed, majd szeletelhető, és azonnal falható. Anyák napjára, születésnapra vagy egy grillpartira is pompázatos desszert.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek