r
Nosalty Logó

Rebarbaraszelet omlós tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Rebarbaraszelet omlós tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A rebarbarakompóthoz

A rebarbarás krémhez

Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A rebarbarakompóthoz

A rebarbarás krémhez

Összesen 3550 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A rebarbarakompóthoz

A rebarbarás krémhez

Összesen 217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 3550 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A rebarbarakompóthoz

A rebarbarás krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral és sóval, majd hozzáadjuk a lisztet. Egységes masszát keverünk (de ne sokáig, különben megerősödik benne a glutén és rágós lesz), majd sütőpapírral kibélelt formába egyengetjük (nagyjából 20x20 centisbe).
  2. A tésztát 180 fokon, 20 perc alatt készre és aranybarnára sütjük, közben elkészítjük a krémet.

A rebarbarakompóthoz

  1. A rebarbarát megmossuk, majd nagyobb, nagyjából 7 centiméteres darabokra vágjuk. A narancs héját krumplihámozóval levágjuk egy hosszú spirálban, majd kifacsarjuk a gyümölcs levét. A gyömbért meghámozzuk és felkarikázzuk. A céklát is megszabadítjuk a héjától, daraboljuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőbe vagy fazékba helyezzük a rebarbarát, narancshéjat és -levet, gyömbért, 3-4 kisebb darab céklát, valamint a cukrot. Fedő alatt, közepes lángon, óvatosan pároljuk, hogy a rebarbaradarabok ne főjenek szét.
  3. Ha már puha a rebarbara, eltávolítjuk a narancshéjat és céklát, majd a kompótot leturmixoljuk és kihűtjük.

A rebarbarás krémhez

  1. A leturmixolt és kihűtött kompótot elkeverjük a cukorral, liszttel és tojásokkal. Ha nem elég élénk a színe, csaljunk némi ételfestékkel. Kivesszük a sütőből a kisült tésztát, majd ráöntjük a krémet és elegyengetjük. Visszatesszük az egészet és további 35 percig sütjük.
  2. A kisült szeletet teljesen kihűtjük, majd hagyjuk a hűtőben 2-3 óráig, vagy akár egy egész éjszakáig is pihenni. Utána szeleteljük, opcionálisan porcukorral, narancshéjjal és friss zöldfűszerekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 380
  • Össznézettség: 452
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 25.

Receptkategóriák

Rebarbaraszelet omlós tésztával
Lakos Benedek 267 recept

A híresebb, citromos ízesítésű, amerikai szelet rebarbarássá változik, ha eljön a szezon. Fanyarságát megőrzi, csupán kiegészül további édes ízekkel és karakteres aromákkal – és természetesen a színe is nagyobbat szól.

Hozzávalók

A tésztához

A rebarbarakompóthoz

A rebarbarás krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek