r
Nosalty Logó

Kávés kedvenc

Gerdi
Kávés kedvenc
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A szóráshoz

1392
Kalória
21.4g
Fehérje
166.8g
Szénhidrát
73.4g
Zsír
40.6g
Víz
48g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
81.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 1392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 5559 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    293.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    667.2 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2022 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1542 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 5559 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A szalakálit feloldjuk a tejben.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a szalakális tejet, s szükség szerint annyi tejfölt, hogy kemény, nem ragacsos tésztát kapjunk. Ha mégis ragadna, pici lisztet gyúrhatunk még hozzá.
  3. Három részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, s tepsi hátán sütjük.
  4. A krémhez előbb pépet főzünk: a lisztet, a kávét kevés tejben simára keverjük, majd a többi tej hozzáadásával állandó keverés mellett felfőzzük. Időnként megkeverve kihűtjük.
  5. Míg hűl a pép, a margarint a cukorral elkeverjük, s kanalanként adjuk hozzá a kávés pépet.
  6. A krémet szintén három részre osztjuk, megtöltjük a lapokat, a tetejét is bevonjuk, s beszórjuk a darált dióval.

Recept infó

  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 25×30

Két másik receptet kombináltam össze, a kávét meg saját ötletként adtam hozzá. A szalakális sütik amúgy is a kedvenceim, a kávé még inkább azzá tette.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek