Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés kedvenc

Kávés kedvenc
Kávés kedvenc
25 perc / sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két másik receptet kombináltam össze, a kávét meg saját ötletként adtam hozzá. A szalakális sütik amúgy is a kedvenceim, a kávé még inkább azzá tette.

hozzávalók / 4 adag

A lapokhoz

A krémhez

A szóráshoz

  • 10 dkg dió (darált)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalakálit feloldjuk a tejben.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a szalakális tejet, s szükség szerint annyi tejfölt, hogy kemény, nem ragacsos tésztát kapjunk. Ha mégis ragadna, pici lisztet gyúrhatunk még hozzá.
  3. Három részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, s tepsi hátán sütjük. 
  4. A krémhez előbb pépet főzünk: a lisztet, a kávét kevés tejben simára keverjük, majd a többi tej hozzáadásával állandó keverés mellett felfőzzük. Időnként megkeverve kihűtjük.
  5. Míg hűl a pép, a margarint a cukorral elkeverjük, s kanalanként adjuk hozzá a kávés pépet.
  6. A krémet szintén három részre osztjuk, megtöltjük a lapokat, a tetejét is bevonjuk, s beszórjuk a darált dióval.

  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 25×30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 288
elküldve: 7
receptkönyvben: 294
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

emeletes kávés-diós sütemény, kávékrémes süti, kávés csoda dióval

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

solleggiato
solleggiato Sun, 2012-11-18 20:42

Már régebben elmentettem a receptet, mert szimpatikus volt, imádom a kávét.
Ezen a hétvégén jött el az ő ideje hogy elkészítsem. Mit mondjak, felnőttek és gyerekek körében is nagyon nagy sikert aratott! Köszönjük a receptet!

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sun, 2012-11-18 21:52

Kedves Solleggiato! Nagyon szívesen! Igazán örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, a sikerének annál jobban. Üdv. Gerdi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-01-02 13:03

Karácsonykor ő volt a második süti, amit elkészítettem, újdonság volt, izgultam, de sikerült és a családnak is ízlett!:-)))Köszi szépen. B.U.É.K.! Éva-Anyóca

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sun, 2011-01-02 18:58

Szia, Éva-Anyóca! Nagyon szívesen, és örülök, hogy ízlett. B.Ú.É.K.! Meli

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-12-28 21:27

Kedves Gerdi!
Ez olyan jól néz ki, hogy még a karácsonyi eszem-iszom után is szívesen megkóstolnám... Ügyes vagy! :)) Üdv.Edit.

era1204
Molnár Erika / era1204 Mon, 2010-12-27 21:17

Kedves Gerdi!

Bombasztikusan néz ki ... Nyam-nyam ...
Biztosan megfogom sütni, mert a kinézete alapján nagyon finomnak gondolom!!!
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk!!!

1384
finomliszt 35 dkg
tojás 1 db
margarin 5 dkg
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
kávé 1 ek
szalalkáli 15 g
tej 1 dl
tejföl 1 ek
tej 4 dl
finomliszt 4 evőkanál
kávé 1 ek
margarin 20 dkg
cukor 20 dkg
dió 10 dkg