r
Nosalty Logó

Kozáksapka Szofika módra

Szofika
Kozáksapka Szofika módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

996
Kalória
25g
Fehérje
113.2g
Szénhidrát
52g
Zsír
89.3g
Víz
555.5g
Koleszterin
10.8g
Élelmi rost
69.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4318.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    1885 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    452.9 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    357 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    1680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2673 micro
Összesen 3979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 tojásból piskótát készítünk és 2 részletben sütjük meg. Hogy egyforma piskótáink legyenek, a masszát mérjük le (nekem 700 glett).
  2. Vegyünk egy sütőpapírral bélelt kb. 30x20 cm-es tepsit, és simítsuk bele a massza felét, azaz 350 gnyers piskótatésztát. 160 fokra előmelegített sütőben,az alsó rácson 20 perc alatt süssük készre. Hasonlóképp járjunk el a tészta másik felével. Tehát van 2 kakaós piskótánk.
  3. Ha kihűlt, kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk korongokat, a leeső részeket adjuk oda a konyhában lábatlankodó, türelmetlen családtagoknak. :)
  4. Készítsük el a krémet: a tojássárgákat a cukorral, vaníliával, keményítővel, pici tejjel dolgozzuk simára, habosra. A maradék tejet forraljuk fel.
  5. Húzzuk félre a tejet, folyamatos kevergetés mellett csurgassuk hozzá a tojásos masszát, és közepes lángon, állandóan kevergetve, néhány perc alatt főzzük puding sűrűségűre. Még melegen keverjük hozzá a vajat, és hűtsük le. (Pici időspórolás: állítsuk hideg vizes edénybe a krémet, ha kihűlt, kézi vagy gépi habverővel dolgozzuk át, hogy csomómentes legyen.)
  6. A kihűlt korongokat kettesével ragasszuk össze a krémmel, az oldalát is kenjük be a krémmel, és hempergessük meg kókuszreszelékben. Az alja és a teteje marad üresen.
  7. Az étcsokit mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük el a vajjal/olajjal, és vonjuk be a kozákok tetejét. Amint megkötött a csoki, indulhat a kozákfalatozás.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Tudom, az igazi kozáksapkának vagy nevezzük hólabdának akár, NEM ilyen a krémje. Hanem az a lisztes-vajas/margarinos főzött krém, amitől szálanként tépem ki a hajam. Megcsináltam először AZT a krémet. Rövid gondolkodási idő után kivágtam a kukába, és megcsináltam a jól bevált vaníliakrémemet. Meg a jól bevált piskótámat. És ebből született meg az én kozáksapkám. Nincs mit hozzáfűzni, 20 éve a kedvenc sütim. Szívecske.

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek