Nosalty Logó

Kozáksapka Szofika módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Kozáksapka Szofika módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 996 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3979 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 272 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 996 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4318.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    1885 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    357 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    1680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2673 micro
Összesen 3979 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 tojásból piskótát készítünk és 2 részletben sütjük meg. Hogy egyforma piskótáink legyenek, a masszát mérjük le (nekem 700 glett).
  2. Vegyünk egy sütőpapírral bélelt kb. 30x20 cm-es tepsit, és simítsuk bele a massza felét, azaz 350 gnyers piskótatésztát. 160 fokra előmelegített sütőben,az alsó rácson 20 perc alatt süssük készre. Hasonlóképp járjunk el a tészta másik felével. Tehát van 2 kakaós piskótánk.
  3. Ha kihűlt, kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk korongokat, a leeső részeket adjuk oda a konyhában lábatlankodó, türelmetlen családtagoknak. :)
  4. Készítsük el a krémet: a tojássárgákat a cukorral, vaníliával, keményítővel, pici tejjel dolgozzuk simára, habosra. A maradék tejet forraljuk fel.
  5. Húzzuk félre a tejet, folyamatos kevergetés mellett csurgassuk hozzá a tojásos masszát, és közepes lángon, állandóan kevergetve, néhány perc alatt főzzük puding sűrűségűre. Még melegen keverjük hozzá a vajat, és hűtsük le. (Pici időspórolás: állítsuk hideg vizes edénybe a krémet, ha kihűlt, kézi vagy gépi habverővel dolgozzuk át, hogy csomómentes legyen.)
  6. A kihűlt korongokat kettesével ragasszuk össze a krémmel, az oldalát is kenjük be a krémmel, és hempergessük meg kókuszreszelékben. Az alja és a teteje marad üresen.
  7. Az étcsokit mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük el a vajjal/olajjal, és vonjuk be a kozákok tetejét. Amint megkötött a csoki, indulhat a kozákfalatozás.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9624
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Szofika 104 recept

Tudom, az igazi kozáksapkának vagy nevezzük hólabdának akár, NEM ilyen a krémje. Hanem az a lisztes-vajas/margarinos főzött krém, amitől szálanként tépem ki a hajam. Megcsináltam először AZT a krémet. Rövid gondolkodási idő után kivágtam a kukába, és megcsináltam a jól bevált vaníliakrémemet. Meg a jól bevált piskótámat. És ebből született meg az én kozáksapkám. Nincs mit hozzáfűzni, 20 éve a kedvenc sütim. Szívecske.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Éljen a vaj/margarin mentes krém! Puszi érte...

Szofika

Kedves Levendula, ?szintén örülök, hogy a vajas-lisztes krém nem csak nálam veri ki a biztosítékot :) Próbáld ki így, tuti imádni fogod :) Üdv: Szofika :)

monide

Köszönöm a receptet, végre egy "normális" krém. :)

molnarmagdi55

Sziasztok! én is megsütöttem,de annyi a különbség, hogy én a masszát egy nagy gáztepsibe raktam és csak egyszer kellett sütni, mert mikor megszült csak kiszaggattam a pogácsákat és megkentem és ez nem macerás.

dadimami

Kedves Szofika! Kissé figyelmetlenül ovastam el az elkészítésnél általad leírtat (van két kakaós piskótánk) és úgy emlékeztem, hogy a korábbi alkalomkor amikor ilyet sütöttem a piskóta egyik része világos, a másik sötét, azaz kakaós volt, ezért most csak a fele piskótatésztába tettem a kakaót. Így is jó lett. Viszont a krém nekem kevésnek bizonyult, - lehet, hogy többet tettem a tészták közé, (készen kb. 4 cm magasak lettek), valamint lágyabb lett a kelleténél, ezért egy kis kókuszreszeléket kevertem hozzá, ami nem ártott neki. Ízlett mindenkinek. Köszönet a receptért. Üdvözlettel: Margó

nagyné gizike

K?szönöm a kozáksapka szofika modra receptett el nyerte a tetszésem ?dvözlettel a szakácsnak

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek