r
Nosalty Logó

Gyors, házi készítésű csirkés ramen

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hering András
Gyors, házi készítésű csirkés ramen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 955 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3818 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7908.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    6569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1904 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 955 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31633.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    859 mg
  • Foszfor
    3367 mg
  • Nátrium
    26274 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7618 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 3818 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ezt a lépést nyugodtan átugorhatod, ha nincs időd/kedved a saját alaplé megfőzésére, ebben az esetben használj ízfokozóktól és tartósítószertől mentes kész alaplevet vagy bio csirkeleveskockát. Nagyjából 2 liter alaplére lesz szükséged. Én első körben, a leves elkészítését megelőző napon főzök egy nagy adag saját csirkealaplevet: 2 db csirkefarhátból (30-40 dkg), pár darab csirkenyakból és/vagy más csontos csirkerészből, 4 kis fej vöröshagymával nagyon lassú tűzön, 5-6 órán át.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A csirkemelleket bőségesen fűszerezzük sóval és borssal. Locsoljuk meg szezámolajjal (vagy a fokhagymás olívaolaj is isteni opció), majd tegyük egy nagy, sütőben is használható serpenyőbe. Közepes hőfokon a csirkemell mindkét oldalát (kb. 5 perc alatt) süssük aranybarnára. Tegyük a serpenyőt a sütőbe, és süssük 15-20 percig, vagy amíg a csirke teljesen megpuhul. A sütőből kivéve a csirkét tegyük tányérra, tálalásig takarjuk le alufóliával.
  3. Közben két evőkanál szezámolajat egy nagy edényben közepes lángon hevítsünk addig, amíg csillogó nem lesz. Adjuk hozzá a friss reszelt/daráltgyömbért, és főzzük néhány percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a szójaszószt, a rizsborecetet és a cukrot (vagy 2 ek. mirint vagy szakét opcionálisan), majd keverjük össze. Főzzük még egy percig. Adjuk hozzá az alaplevet, fedjük le, és forraljuk fel. Ezután vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a misopasztát (opcionális, de isteni alapízt ad a levesnek), keverjük össze, és fedő nélkül főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a félbevágott pakchoi-fejeket és a shiitake gombát is. Óvatosan pároljuk további néhány percig (amíg a pak choi és a gomba enyhén megfonnyad, de roppanós marad), ízlés szerint sózzuk.
  4. A főtt tojás elkészítéséhez egy fazékba annyi vizet öntsünk, hogy ellepje a tojásokat, és forraljuk fel. A tojásokat óvatosan engedjük a forrásban lévő vízbe, és főzzük körülbelül 8 percig. Amikor letelt a főzési idő, egy kanállal emeljük ki a tojásokat az edényből (a vizet megtarthatjuk a tészta főzéséhez), majd tegyük őket egy tál hideg vízbe. Amikor a tojások eléggé kihűltek ahhoz, hogy megpucolhassuk őket, óvatosan törjük fel a héját, pucoljuk meg, és vágjuk ketté hosszában a tojásokat. Tálalásig tegyük félre. **Ha izgalmasabb, szójaszószban pácolt tojásokat szeretnénk készíteni hozzá (én mindig így készítem), ajánlom figyelmetekbe a Momofuku szójaszószos tojásai receptemet, ahol lépésről lépésre megmutatom, hogyan pácoljuk a tojásokat.
  5. Főzzük ki a soba tésztát, közben a megsült és félretett csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre.
  6. Tálaláshoz a tésztát osszuk nagyobb leveses tálakba. Adjuk hozzá a felszeletelt csirkét, a pakchoi-leveleket, majd öntsük fel a ramen-alaplevessel. A tetejét szórjuk meg a felszeletelt újhagymazölddel, feketeszezámmal, és helyezzük rá a főtt tojásokat Azonnal, forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 230
  • Össznézettség: 12790
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 23.

Ajánló

- Intenzívebb ízű ramen húsleveshez adjunk hozzá 1-2 evőkanál misopasztát (ízlés szerint) - Vegetáriánus választáshoz a csirke helyettesíthető kemény tofuval (ízlés szerint főzve) - Ha izgalmasabb, szójaszószban pácolt tojásokat szeretnétek készíteni hozzá (én mindig így készítem), ajánlom figyelmetekbe a Momofuku szójaszószos tojásai receptemet, ahol lépésről lépésre megmutatom, hogyan pácoljuk a tojásokat - Főzzük meg magunk az alaplevet! Igaz, így kevésbé gyors, de annál finomabb lesz, ha előző nap 2 db csirkefarhátból (30-40 dkg), pár darab csirkenyakból és/vagy más csontos csirkerészből, 4 kis fej vöröshagymával nagyon lassú tűzön, 5-6 órán át főzzük az alaplevet

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, házi készítésű csirkés ramen
Hering András 164 recept

Könnyű házi csirke ramen ízletes húslevessel, sült csirkével, friss zöldségekkel, sok tésztával és puha főtt tojással. A hagyományos japán ramen ihlette, de kevesebb, mint egy óra alatt az asztalra kerül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek