r
Nosalty Logó

Gyors, házi készítésű csirkés ramen

Hering András
Gyors, házi készítésű csirkés ramen
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

955
Kalória
66.1g
Fehérje
111.8g
Szénhidrát
26.7g
Zsír
328.5g
Víz
211.6g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 955 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3818 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7908.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    6569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1904 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 955 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31633.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    859 mg
  • Foszfor
    3367 mg
  • Nátrium
    26274 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    447.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1314.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7618 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 3818 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. Ezt a lépést nyugodtan átugorhatod, ha nincs időd/kedved a saját alaplé megfőzésére, ebben az esetben használj ízfokozóktól és tartósítószertől mentes kész alaplevet vagy bio csirkeleveskockát. Nagyjából 2 liter alaplére lesz szükséged. Én első körben, a leves elkészítését megelőző napon főzök egy nagy adag saját csirkealaplevet: 2 db csirkefarhátból (30-40 dkg), pár darab csirkenyakból és/vagy más csontos csirkerészből, 4 kis fej vöröshagymával nagyon lassú tűzön, 5-6 órán át.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A csirkemelleket bőségesen fűszerezzük sóval és borssal. Locsoljuk meg szezámolajjal (vagy a fokhagymás olívaolaj is isteni opció), majd tegyük egy nagy, sütőben is használható serpenyőbe. Közepes hőfokon a csirkemell mindkét oldalát (kb. 5 perc alatt) süssük aranybarnára. Tegyük a serpenyőt a sütőbe, és süssük 15-20 percig, vagy amíg a csirke teljesen megpuhul. A sütőből kivéve a csirkét tegyük tányérra, tálalásig takarjuk le alufóliával.
  3. Közben két evőkanál szezámolajat egy nagy edényben közepes lángon hevítsünk addig, amíg csillogó nem lesz. Adjuk hozzá a friss reszelt/daráltgyömbért, és főzzük néhány percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a szójaszószt, a rizsborecetet és a cukrot (vagy 2 ek. mirint vagy szakét opcionálisan), majd keverjük össze. Főzzük még egy percig. Adjuk hozzá az alaplevet, fedjük le, és forraljuk fel. Ezután vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a misopasztát (opcionális, de isteni alapízt ad a levesnek), keverjük össze, és fedő nélkül főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a félbevágott pakchoi-fejeket és a shiitake gombát is. Óvatosan pároljuk további néhány percig (amíg a pak choi és a gomba enyhén megfonnyad, de roppanós marad), ízlés szerint sózzuk.
  4. A főtt tojás elkészítéséhez egy fazékba annyi vizet öntsünk, hogy ellepje a tojásokat, és forraljuk fel. A tojásokat óvatosan engedjük a forrásban lévő vízbe, és főzzük körülbelül 8 percig. Amikor letelt a főzési idő, egy kanállal emeljük ki a tojásokat az edényből (a vizet megtarthatjuk a tészta főzéséhez), majd tegyük őket egy tál hideg vízbe. Amikor a tojások eléggé kihűltek ahhoz, hogy megpucolhassuk őket, óvatosan törjük fel a héját, pucoljuk meg, és vágjuk ketté hosszában a tojásokat. Tálalásig tegyük félre. **Ha izgalmasabb, szójaszószban pácolt tojásokat szeretnénk készíteni hozzá (én mindig így készítem), ajánlom figyelmetekbe a Momofuku szójaszószos tojásai receptemet, ahol lépésről lépésre megmutatom, hogyan pácoljuk a tojásokat.
  5. Főzzük ki a soba tésztát, közben a megsült és félretett csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre.
  6. Tálaláshoz a tésztát osszuk nagyobb leveses tálakba. Adjuk hozzá a felszeletelt csirkét, a pakchoi-leveleket, majd öntsük fel a ramen-alaplevessel. A tetejét szórjuk meg a felszeletelt újhagymazölddel, feketeszezámmal, és helyezzük rá a főtt tojásokat Azonnal, forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p

Könnyű házi csirke ramen ízletes húslevessel, sült csirkével, friss zöldségekkel, sok tésztával és puha főtt tojással. A hagyományos japán ramen ihlette, de kevesebb, mint egy óra alatt az asztalra kerül.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek