Miso

Leírás

A japán konyhában használt ízesítő alapanyag, fermentált szójababpaszta, mely úgy készül, hogy a főtt szójababhoz rizst, árpát vagy búzát és sót adnak. Többféle színű és ízű miso kapható. Pácok, szószok, öntetetek és főételek készítéséhez használatos.

Miso
198
Kalória
12.8g
Fehérje
25.4g
Szénhidrát
6g
Zsír
43g
Víz
-
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
6.2g
Cukor

100 g Miso

fehérjetartalom

12.79 g

zsírtartalom

5.027 g

szénhidráttartalom

25.37 g

víztartalom

43.02 g

gramm miso?

Top ásványi anyagok

Nátrium

3728 mg

Foszfor

159 mg

Kalcium

57 mg

Magnézium

48 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.199 g

Kolin

72.2 mg

Niacin - B3 vitamin

0.906 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.337 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.79 g

Zsír

telített zsírsav

1.025 g

egyszeresen telített zsírsav

1.118 g

többszörösen telített zsírsav

2.884 g

ásványi anyagok

Kalcium

57 mg

Vas

2.49 mg

Magnézium

48 mg

Foszfor

159 mg

Nátrium

3728 mg

Cink

2.56 mg

Réz

0.42 mg

Mangán

0.859 mg

Szelén

7 µg

szénhidrát

rost

5.4 g

cukor

6.2 g

víz

43.02 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.098 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.233 mg

Niacin - B3 vitamin

0.906 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.337 mg

Folát

19 µg

Kolin

72.2 mg

Béta-karotin

52 µg

E vitamin

0.01 mg

K vitamin

29.3 µg

B12 vitamin

0.08 µg

A vitamin

4 µg

B6 vitamin

0.199 g

38 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Kormos Lili

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...