Soba tészta

Soba tészta

Leírás

A soba japánul a hajdina és a lisztjéből készült, jellegzetesen barnás színű, diós ízű tészta neve. Japánban fogyasztják hidegen (nyáron), mártogatósokkal vagy melegen (télen), az Ázsiában jellemző tészta-alapú levesek alkotójaként. fotó: flickr/Alpha

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Soba tészta

fehérjetartalom

14.38 g

zsírtartalom

0.541 g

szénhidráttartalom

74.62 g

víztartalom

6.88 g

gramm soba tészta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

792 mg

Foszfor

254 mg

Magnézium

95 mg

Kalcium

35 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.24 g

Niacin - B3 vitamin

3.21 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.954 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.48 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.38 g

Zsír

telített zsírsav

0.136 g

egyszeresen telített zsírsav

0.185 g

többszörösen telített zsírsav

0.22 g

ásványi anyagok

Kalcium

35 mg

Vas

2.7 mg

Magnézium

95 mg

Foszfor

254 mg

Nátrium

792 mg

Cink

1.71 mg

Réz

0.23 mg

Mangán

1.291 mg

szénhidrát

víz

6.88 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.48 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.13 mg

Niacin - B3 vitamin

3.21 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.954 mg

Folát

60 µg

B6 vitamin

0.24 g

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...