Soba tészta

Soba tészta

Leírás

A soba japánul a hajdina és a lisztjéből készült, jellegzetesen barnás színű, diós ízű tészta neve. Japánban fogyasztják hidegen (nyáron), mártogatósokkal vagy melegen (télen), az Ázsiában jellemző tészta-alapú levesek alkotójaként. fotó: flickr/Alpha

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Soba tészta

fehérjetartalom

14.38 g

zsírtartalom

0.541 g

szénhidráttartalom

74.62 g

víztartalom

6.88 g

Hány kalória

gramm

soba tészta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

792 mg

Foszfor

254 mg

Magnézium

95 mg

Kalcium

35 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.24 g

Niacin - B3 vitamin

3.21 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.954 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.48 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.38 g

Zsír

telített zsírsav

0.136 g

egyszeresen telített zsírsav

0.185 g

többszörösen telített zsírsav

0.22 g

ásványi anyagok

Kalcium

35 mg

Vas

2.7 mg

Magnézium

95 mg

Foszfor

254 mg

Nátrium

792 mg

Cink

1.71 mg

Réz

0.23 mg

Mangán

1.291 mg

szénhidrát

víz

6.88 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.48 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.13 mg

Niacin - B3 vitamin

3.21 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.954 mg

Folát

60 µg

B6 vitamin

0.24 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!