Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán tésztaleves

Japán tésztaleves
Japán tésztaleves
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kéthetente összegyűlik az alap, az általunk "szemétlevesnek" hívott alapléhez, amiből leves, mártás, pác stb. készül. Azért hívjuk így, mert más az alapanyagokat a kukába dobná, és elég rosszul is teszik ezt.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha nem találunk ramen tésztát a boltban, válasszuk bármelyik ázsiai instant tésztás levest, és használjuk annak a tésztáját, az ízesítőport meg dobjuk ki a kukába, ahová való.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkefarhátat kettő, három részbe vágjuk vagy vágatjuk a hentessel, és hideg vízben elkezdjük főzni.
  2. Ha felforrt, 5 percig rotyogtatjuk, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. (Így kifő belőle minden oda nem illő, és a későbbiekben nem kell lefölöznünk a levest, mint egy húsleves esetében.)
  3. Mi a mélyhűtőben gyűjtjük az említett zöldség alapot, ami nálunk általában: cukkini, padlizsán fej, paprika csuma, répa-, zellerhéj, petrezselyem szár, hagymavég és héj stb... Bármilyen zöldség maradvány. A hagyma héja szép színt is ad a levesnek. Ezt a jó két maroknyi maradékot megmossuk, és odatesszük kb. 1,5-2 liter vízbe főni az előfőzött csirkefarháttal. Egy két chilit is dobhatunk a mostani recepthez, ízlés szerint.
  4. 45 perc elteltével levesszük a tűzről, leszűrjük. A csontból (ha nincs állat, aki megegye) főzhetünk egy pirított rizst akár második fogásnak; mármint a csontról letépkedett húsból.
  5. A ramen tésztát a leírás szerinti ideig főzzük vagy áztatjuk a forró levesben. Megszórjuk szárított petrezselyemmel, és tálalhatunk is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 510
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

japán leves, ramen tésztás leves, csípős leves zöldségmaradékból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

226
csirkefarhát 1 db
víz 2 l
chili 3 db
kínai tészta 10 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
cukkini 2 dkg
padlizsán 2 dkg
paprika 2 dkg
sárgarépa 2 dkg
zeller 2 dkg
vöröshagyma 2 dkg