Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott padlizsán szicíliai módra

Rakott padlizsán szicíliai módra
Rakott padlizsán szicíliai módra
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc olasz-amerikai szakácsom receptje, melyet habozás nélkül elkészítettem, miután a TV-ben megláttam.

hozzávalók / 6 adag

Rántott padlizsán

Paradicsomszósz

Sajtok

ajánlat

Mindenképpen az olasz ízek kedvelőinek, akik nem aggódnak a vonalaikért.

Szólj hozzá!

elkészítés

Rántott padlizsán

  1. A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pizza zöldfűszerrel vagy grill zöldségfűszerrel. Szűrőedényben negyed órát pihentetjük.
  2. A padlizsán szeleteket lecsepegtetjük, lisztbe, tojásba és egy speciális zsemlemorzsába forgatjuk (zsemlemorzsa, reszelt fokhagyma, só, bors, citrom reszelt héja, apróra vágott kisebb csokor petrezselyem, frissen reszelt parmezán sajt).
  3. A bundázott padlizsán szeleteket közepesen forró olajban, mindkét oldalukon megsütjük. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat róla.

Paradicsomszósz

  1. A hámozott, darabolt paradicsom konzervhez sót, borsot, cukrot, reszelt fokhagymát keverünk. Ezt használjuk a rétegek közé.

Sajtok

  1. A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy tűzálló tál alját beborítjuk a paradicsomszósz kb. 1/4-ével. Ennek tetejére sorba rakjuk a rántott padlizsánszeleteket, melyet beborítunk a mozzarella szeletekkel. Erre újabb réteg paradicsomszószt teszünk, majd ízlés szerinti mennyiségű friss bazsalikom és kakukkfű következik, majd az egészet még egyszer megismételjük.
  3. Ha megtelt a tál, a tetejére reszelt parmezán sajtot szórunk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 013
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-paradicsomszószos padlizsán sütve, csőben sült paradicsomos-sajtos padlizsán, parmezános-paradicsomszószos padlizsán csőben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2014-07-17 15:29

De bizony. Jókat főz, jókat eszik. Úgy is néz ki, mint egy boldog ember. Nagyon sok ételt elkészítettem a kínálatából és mind egytől egyik igen ízletes volt. Nem a fogyókúrás kategória, de sebaj. Örülök, hogy másnak is szemet szúrt a pasi. Mondjuk én csak a főzős műsorait szeretem, de azt nagyon.
Üdv: Évi néni

402
padlizsán 2 nagy db
pizza fűszerkeverék 2 ek
1 teáskanál
tojás 2 db
finomliszt 5 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
fekete bors 1 kk
parmezán sajt 5 dkg
konzerv paradicsom 80 dkg
bazsalikom 1 csokor
kakukkfű 6 szál
bors 0 ízlés szerint
1 csipet
cukor 1 teáskanál
mozzarella 15 dkg
parmezán sajt 5 dkg