r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán Inom konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
"Inom"
Rakott padlizsán Inom konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1050 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4200 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1050 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    224.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5714.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1948 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2393.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1364 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1374 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2798 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2047 micro
Összesen 4200 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    307 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk, sózzuk.
  2. Az olajban mindkét oldalát megpirítjuk, majd a szeletek egy részét egy hőálló tál aljára tesszük.
  3. Ráhalmozzuk a megfőzött rizs felét, majd a vékonyra karikázott hagymát, a karikázott paprikát, és végül a karikázott paradicsomot.
  4. Meglocsoljuk a tejföl felével, és megszórjuk a reszelt sajt felével.
  5. A rétegzést újból elvégezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 48837
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Ajánló

Egy kissé eltértem az eredeti recepttől annyiban, hogy besamelt készítettem, majd ebbe kevertem bele a sajtot.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vega barátaink vannak, s egyik látogatásuk során készítettem el ezt az ételt. Sikere volt, s nem csak az ő részükről.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek