Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott padlizsán Inom konyhájából

Rakott padlizsán Inom konyhájából
Rakott padlizsán Inom konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vega barátaink vannak, s egyik látogatásuk során készítettem el ezt az ételt. Sikere volt, s nem csak az ő részükről.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy kissé eltértem az eredeti recepttől annyiban, hogy besamelt készítettem, majd ebbe kevertem bele a sajtot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk, sózzuk.
  2. Az olajban mindkét oldalát megpirítjuk, majd a szeletek egy részét egy hőálló tál aljára tesszük.
  3. Ráhalmozzuk a megfőzött rizs felét, majd a vékonyra karikázott hagymát, a karikázott paprikát, és végül a karikázott paradicsomot.
  4. Meglocsoljuk a tejföl felével, és megszórjuk a reszelt sajt felével.
  5. A rétegzést újból elvégezzük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 38 857
elküldve: 11
receptkönyvben: 313
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsmentes rakott padlizsán, sajtos-tejfölös rakott padlizsán, rakott padlizsán hús nélkül

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t-h-kriszti
t-h-kriszti / t-h-kriszti Wed, 2016-05-25 17:37

Az egyik kedvenc "nyári jénaisom" lett! :) CSUPA ZÖLDSÉÉÉÉG! :) Én annyiban máshogy csinálom, hogy rizs helyett bulgurt rakok bele, és a padlizsánt római köménnyel ízesítem sütés után. Jja, a tejföl helyett pedig fokhagymás joghurttal locsolom le, így még pár kalóriát is megspórolok :) Már alig várom a padlizsánszezont!! :)

tborsi
tborsi Sun, 2015-09-20 14:11

Kedves Era, nagyon jó recept, isteni finom lett! Tuti máskor is megcsinálom! :)

era972
"Inom" / era972 Mon, 2014-02-03 22:45

Kedves Ibolya! Nagyon köszönöm a dicséretet, a hozzászólásod pedig különösen! Üdv: Era.

Kőri Ibolya
Kőri Ibolya Mon, 2014-02-03 09:22

kedves " Inom" pazar a recepted , GRATULÁLOK, *****, kösz a recept.! tisztelettel Ibolya

1045
padlizsán 3 db
vöröshagyma 3 közepes db
paradicsom 4 közepes db
tv paprika 4 közepes db
trappista sajt 20 dkg
tejföl 40 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
rizs 40 dkg