r
Nosalty Logó

Rakott krumpli kolbászhúsos-gombás-zöldséges raguval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Rakott krumpli kolbászhúsos-gombás-zöldséges raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Ragu

Rakott krumpli

Összesen 755 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Ragu

Rakott krumpli

Összesen 2265 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Ragu

Rakott krumpli

Összesen 140 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 755 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4186.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1078.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    2118 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 2265 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    320 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Ragu

Rakott krumpli

Elkészítés

Ragu

  1. Hozzálátunk a ragu elkészítéséhez. A hozzávalókat feldaraboljuk, szeletekre vágjuk. Egy tálba rakjuk, beleütjük a tojást, összekeverjük.
  2. Egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítjuk, hozzáadjuk előbb a kolbászhúst, majd a fehéredés után a többi hozzávalót. Amikor megpárolódott, félretesszük.

Rakott krumpli

  1. A krumplikat megmossuk, majd a tojásokkal együtt feltesszük főni.
  2. Egy nagy serpenyőbe locsolunk kevés olajat, s rákarikázzuk a krumplik felét. Sózzuk, borsozzuk. Rákanalazzuk a ragut, s a szeletelt főtt tojásokat. Kanalazunk rá tejfölt. Majd jön a krumplik másik fele. Sózzuk, borsozzuk. Ismét kanalazunk rá tejfölt. Rászeleteljük a paradicsomot, s teszünk rá egy chilit.
  3. Berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és 180 C fokon hőlégkeverésen 40 percig sütjük.
  4. Közben lereszeljük a sajtokat.
  5. A sajtokat rárakjuk az ételre, és tovább sütjük 10 percig, majd átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok), s további 10 percig sütjük.
  6. Amikor már kellőképpen megsült, minden tálalunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 780
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott krumpli kolbászhúsos-gombás-zöldséges raguval
Hobbychef 738 recept

Bár nagyon szeretem a klasszikus kolbászos, tojásos rakott krumplit, ezúttal valami másra vágytam. Így született meg ez az étel.

Hozzávalók

Ragu

Rakott krumpli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.