r
Nosalty Logó

Rakott újburgonya

Lakos Benedek
Rakott újburgonya kolbásszal, tojással és sajttal, tejföllel és friss snidlinggel tálalva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakott újburgonyához

590
Kalória
24.7g
Fehérje
20g
Szénhidrát
45.8g
Zsír
162.8g
Víz
276.7g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rakott újburgonyához

Összesen 590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rakott újburgonyához

Összesen 2361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rakott újburgonyához

Összesen 200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    183 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5803.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    3453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    651.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    859 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    850 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 2361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A rakott újburgonyához

  1. Az újburgonyákat egyben megfőzzük (válasszunk azonos méretű, kisebb krumplikat), míg egy kés könnyedén beléjük nem fut. Egy tepsire tesszük és egy pohár aljával laposra nyomjuk őket, majd meglocsoljuk az olajjal. Eloszlatjuk a burgonyák felszínén a karikázott kolbászt, sózzuk, borsozzuk az egészet, majd 200 fokos sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.
  2. Az elősütött krumplira fektetjük a karikázott főtt tojást és ráreszeljük a sajtot. Visszatesszük a 200 fokos sütőbe és felső sütési vagy grillfunkción további 10 percig pirítjuk.
  3. A rakott krumplit tejföllel és aprított snidlinggel, azon melegében tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig sok-sok karakteres tejfölt.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek