Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott bolognai tészta Turner módra

Rakott bolognai tészta Turner módra
Rakott bolognai tészta Turner módra
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy főzőműsor közben mindenkinek összefut a nyál a szájában... Velem is ez történt, ezért készíteni szerettem volna valami jó, ízes tésztaételt. Miután hiába kerestem az interneten számomra megfelelő receptet, így úgy döntöttem, hogy magam találok ki egyet. Hát ez sült ki belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát elkészítjük al dente módon. (Először felforralunk egy edényben vizet, majd hozzáteszünk sót, olívaolajat. Ha megint felforrt, beletesszük a tésztát. Végül megint megvárjuk, hogy felforrjon, majd elzárjuk, és rátesszük az edényre a fedőt. Annyi ideig hagyjuk állni, amennyit főzési időnek ír.)
  2. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fokhagymát.
  3. Közben a darált húst befűszerezzük a római köménnyel, a fűszerköménnyel, a fehér borssal, sóval és borssal.
  4. A három evőkanál olívaolajat összekeverjük a balzsamecettel, és hozzáöntjük a hagymához és a paradicsomhoz. Ez után mehet bele a darált hús.
  5. Ha a darált hús kicsit már megpirult, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a tabasco szószt. (Ha nincs, az sem baj.) Ezt követően jöhetnek bele a zöld fűszerek és egy kevés cukor, csak hogy kompenzáljuk a paradicsom savanykás ízét.
  6. Amikor összefőtt az egész, összeöntjük a tésztával, és egy hőálló tálban egyenletesen eloszlatjuk. Felvágjuk a fekete olajbogyókat, szétszórjuk a tésztán, és ezt is belekeverjük. A szószhoz valókat összekeverjük, szétoszlatjuk a tészta tetején, és 15-20 percre a sütőbe tesszük 180 fokon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 465
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Turner

Mióta szakács: 2014.09.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos rakott tészta, csőben sült húsos tészta, bolognai tészta csőben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

888
darált sertéshús 0.5 kg
spagetti tészta 25 dkg
sűrített paradicsom 375 g
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 2 csipet
fehér bors 2 csipet
olívaolaj 3 ek
balzsamecet 2 teáskanál
fekete olajbogyó 10 db
bazsalikom 2 teáskanál
oregánó 2 teáskanál
zsálya 1 teáskanál
chili 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tabasco szósz 1 teáskanál
tejföl 150 g
sajt 20 dkg
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
tojás 1 db