r
Nosalty Logó

Rakott tészta csirkemellből

NS
Rakott tészta csirkemellből
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Csirkéhez

794
Kalória
29.9g
Fehérje
54.8g
Szénhidrát
49.9g
Zsír
131.7g
Víz
164.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Csirkéhez

Összesen 794 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Csirkéhez

Összesen 4765 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Csirkéhez

Összesen 258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    131.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 794 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.6 g

Zsír

  • Összesen
    299.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2893.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1438 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    790.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 4765 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztből, tojásból, kis vízből kemény tésztát gyúrunk, melyet metéltre vágunk. Sós, lobogó vízben kifőzzük.
  2. A nagy csirkemellet megdaráljuk, és olajon pirítani kezdjük. Kis vízzel felengedjük, nehogy odaégjen. Közben sóval, borssal ízesítjük.
  3. Ha a hús megfőtt, egy csapott ek liszttel lepirítjuk, hozzáadunk kb. 1 dl tejet. Ezután jöhet bele egy kis doboz tejföl és kb. 12 dkg reszelt sajt. Ezekkel összefőzzük a húst, hogy a sajt is felolvadjon. Lényeg, hogy egy szaftos, húsos masszát kapjunk. Az edényt félrehúzzuk a tűzről.
  4. A kiolajozott tepsibe öntjük a tészta felét, rákenjük a hús egyik felét. Ezután jöhet a tészta másik fele és a maradék hús.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, ahol 20-25 percet sütjük az ételt. Majd rászórjuk a sajt maradékát, és rápirítjuk a sajtot az ételünkre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Már megint nem tudtam mit kitalálni, így kénytelen voltam valami isteni finomat főzni... Először készítettem ezt az ételt, mondhatjuk saját találmánynak. A gyerekek nem bírták abbahagyni az evését, szóval mondhatom, hogy családbarát étel.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...