Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognais rakott penne

Bolognais rakott penne
Bolognais rakott penne
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, lasagne-t helyettesítő egytálétel. Elfogyott a spagetti tészta itthon, és anyukám javasolta, hogy akkor dobjam be a sütőbe tésztástól mindenestől és süssem meg. Az eredmény szuper lett! Aki szereti az olasz kajákat, akkor ennek sem tud majd ellenállni. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, és kicsit megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszereket és kb 1dl vizet. 15-20 perc alatt készre főzzük.
  4. Kivajazott jénaiba/tepsibe fektetjük a tésztát, majd a húst, és a tetejére ismét tésztát.
  5. Összekeverjük a tejfölt, a tojást és a sajtot, majd a tésztára öntjük.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

lona8708

Mióta szakács: 2014.01.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos rakott tészta, marhahúsos rakott penne, rakott tészta bolognai szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

516
penne 20 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
darált marhahús 30 dkg
sűrített paradicsom 40 g
oregánó 2 kk
bazsalikom 1 csipet
bors 1 csipet
1 csipet
tejföl 1 dl
tojás 2 db
sajt 10 dkg