Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raguleves nyúl apróhúsból

Raguleves nyúl apróhúsból
Raguleves nyúl apróhúsból
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik hiperben kaptam csomagolt fél kilós nyúl apróhúst, kipróbáltam, bevált. Nagyon finom lett belőle a leves. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúlhúst még tovább aprítjuk, hogy nagyjából egyforma darabok legyenek. A répákat megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymának csak a legkülső héját szedjük le. A fokhagymagerezdet megpucoljuk. A paprikát kicsumázzuk és felszeleteljük.
  2. Egy nagy serpenyőben, két adagban, erős lángon egy kanál olíván körbepirítjuk a húsdarabokat. Áttesszük egy nagy leveses lábosba. Felöntjük vízzel. Beleszórjuk a zöldségeket (a borsó és a zöldbab kivételével), hagymákat és a paprikát.
  3. Egy teatojásba rakjuk a fűszereket (babérlevél, fekete bors, kömény, szegfűszeg, szerecsendióvirág), és berakjuk a levesbe. Sóval megízesítjük. Kis lángon, csak gyöngyözve, lassan gyakorlatilag készre főzzük. Közben folyamatosan ellenőrizzük, és ha kell, kicsit utánatöltjük a vizet.
  4. A végén beleöntjük a mirelit zöldborsót és zöldbabot, további kb. 15 percet főzzük.
  5. Ezalatt egy kis tálkába rakjuk a tejfölt, merünk hozzá egy kevés levest. Homogénre keverjük, megy hozzá a citromlé. Beleöntjük a kész levesbe, elkeverjük, tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 647
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
231 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

nyúlraguleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

331
olívaolaj 1 ek
nyúlhús 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
pasztinák 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
karalábé 1 kis db
zeller 0.5 kis db
tv paprika 1 közepes db
babérlevél 1 db
fekete bors 1 kávéskanál
köménymag 0.5 kávéskanál
szegfűszeg 3 db
szerecsendió virág 0 ízlés szerint
zöldborsó 15 dkg
zöldbab 15 dkg
tejföl 1 dl
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
víz 1.2 l