Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés-gerslis pulykaraguleves

Lencsés-gerslis pulykaraguleves
Lencsés-gerslis pulykaraguleves
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit macerásnak tűnhet ez a leves, de íze és a tartalmassága ígérem, hogy mindenkit kárpótolni fog érte! Büszke vagyok rá, mert saját fejlesztésem, egy üzemi étkezde levese indított gondolatokat bennem, ezt fejlesztettem ki végül.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet esetleg tárkonyosan is ízesíteni, ezt nálunk sajnos nem mindenki szereti, így alapból marad a petrezselymes zöldfűszerezés.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. Felengedjük vízzel és hozzátesszük a lencsét, a sót, a borsot, az ételízesítőt és félpuhára főzzük.
  2. Beleszórjuk a gerslit és tovább rotyogtatjuk, félig lefedve.
  3. Kb. 20 perc főzés után a karikákra vágott zöldségeket is beledobjuk. Ugyanekkor a külön lábosban előpirított és felkockázott  pulykahúst is hozzáadjuk.
  4. Amikor minden megpuhult, a felaprított petrezselymet is beleszórjuk, valamint a liszttel összekevert tejföllel behabarjuk.
 

     

    statisztika

    beküldve:
    tegnapi nézettség: 0
    össznézettség: 7 081
    elküldve: 5
    receptkönyvben: 176
    elkészítve: 2/6
    Facebookon megjelent: -

    szakács

    Redy

    Mióta szakács: 2009.12.21.
    66 recept

    receptjellemzők

    konyha: magyar
    fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
    szezon: bármikor
    diéta: cukormentes, tojásmentes
    nehézség: könnyű
    kategória: levesek
    mikor: ebéd, vacsora
    kalória: magas
    adag: 4 főre
    elkészítési idő: 60-120 perc
    fogás: leves
    alkalom: újév

    egyéb elnevezések

    lencsés pulykaleves gerslivel, pulykaraguleves lencsével és árpagyönggyel, pulykaraguleves gazdagon

    Hozzászólások (5)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Bnézita
    Bnézita Sun, 2012-01-01 16:16

    Igazán finom lett,én még tettem bele fokhagymát is.:)Köszönjük!

    mrsgrob
    mrsgrob / mrsgrob Thu, 2011-10-06 13:10

    Jóféle raguleves lett, csirkével készítettem el, nagyon finom. Gerslit akartam kipróbálni, ehhez kerestem receptet. Köszönöm.

    Redy28
    Redy / Redy28 Wed, 2011-10-19 13:28

    Örülök, hogy ízlett, a gerslit érdemes használni, mi nagyon megszerettük!
    ü
    Edit

    727
    lencse 25 dkg
    gersli 25 dkg
    pulykamell 25 dkg
    vöröshagyma 1 közepes fej
    sárgarépa 1 közepes db
    fehérrépa 1 közepes db
    zellerlevél 2 db
    petrezselyem 0 ízlés szerint
    tejföl 2 dl
    finomliszt 2 evőkanál
    napraforgó olaj 2 ek
    ételízesítő 1 ek
    0 ízlés szerint
    bors 0 ízlés szerint
    víz 1.5 l