r
Nosalty Logó

Lencsés-gerslis pulykaraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Lencsés-gerslis pulykaraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1510 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    151.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3571.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    2065.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6040 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 2918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. Felengedjük vízzel és hozzátesszük a lencsét, a sót, a borsot, az ételízesítőt és félpuhára főzzük.
  2. Beleszórjuk a gerslit és tovább rotyogtatjuk, félig lefedve.
  3. Kb. 20 perc főzés után a karikákra vágott zöldségeket is beledobjuk. Ugyanekkor a külön lábosban előpirított és felkockázott pulykahúst is hozzáadjuk.
  4. Amikor minden megpuhult, a felaprított petrezselymet is beleszórjuk, valamint a liszttel összekevert tejföllel behabarjuk.
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7586
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Ajánló

Lehet esetleg tárkonyosan is ízesíteni, ezt nálunk sajnos nem mindenki szereti, így alapból marad a petrezselymes zöldfűszerezés.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit macerásnak tűnhet ez a leves, de íze és a tartalmassága ígérem, hogy mindenkit kárpótolni fog érte! Büszke vagyok rá, mert saját fejlesztésem, egy üzemi étkezde levese indított gondolatokat bennem, ezt fejlesztettem ki végül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 nap és 11 gasztrohely Cipruson, ha az egész szigetet...

A Földközi-tenger megannyi különböző élménnyel várja az utazókat Gibraltártól-Bejrútig – azonban, ha a nyaralás tervezése közben épp Ciprus szigetére bökünk az ujjunkkal, készüljünk fel egy olyan kalandra, ami egészen biztosan emlékezetes nyomot hagy majd a fotóalbumban…és persze az ízlelőbimbókon is.

Lakos Benedek

Gilda: egy falat sós, fűszeres, bársonyos csoda fogpiszkálón

A Gilda pintxo egy híres és ízletes tapas vagy pintxo, amely a spanyol baszk konyha egyik jellegzetessége. Ezt a falatot általában egy fogpiszkálóra húzzák, és három alapvető összetevőből áll: zöld olívabogyóból, sós szardellafiléből és csípős zöld paprikából (utóbbi általában ecetes jalapeno vagy guindilla). Ezek az összetevők ötvözik a sós, savanykás és csípős ízeket, ami rendkívül ízletes kombinációt eredményez.

Hering András

További cikkek