Nosalty Logó

Tárkonyos pulykaraguleves Inom konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Tárkonyos pulykaraguleves Inom konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1229 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 46 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 307 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2684.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    2359.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2486 micro
Összesen 1229 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combot kockára, a hagymát finomra vágjuk.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük az átmosott, lecsepegtetett húst, ízesítjük.
  3. Amikor félig puha a hús, hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, a borsót, a gombát és a petrezselymet.
  4. Felengedjük vízzel, ha kel,l utánízesítjük.
  5. Amikor már puhára főtt minden, a tejszínnel elkevert liszttel besűrítjük a levest, majd hozzáadjuk a tárkonyt.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9507
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Ajánló

Utolsó lépéskor legírozni is lehet, bár én nem szoktam ennél a levesnél, mert szerintem elég a lisztes sűrítés is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kb. 10-12 éve büszkélkedhetem ezzel a levessel, azóta megszámolni sem tudom, hogy hányszor készítettem el. Nagyon szeretjük.

Hozzászólások

Wilson bá

Ez nagyon finom kaja, köszi a receptet! :-)

"Inom"

Tényleg az, köszi!

Virágh Bea

Én épp így csinálom, eddig azt hittem, én találtam ki :) annyi különbséggel, hogy néha megbolondítom egy kis zöldbabbal is,illetve én a húst zsírjára sütöm, akkor szórom meg liszttel, utána minden úgy, ahogy te leírtad, zöldségek, tejszín, tárkony. Ezek szerint egy srófra jár az agyunk :)

"Inom"

Bárhogy is jár az agyunk,az tuti,hogy a leves nagyon bejön! :) Ez a zöldbab ötlet nagyon jónak t?nik, szerintem így is kipróbálom majd!! Üdv: Era.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.