Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos pulykaraguleves Inom konyhájából

Tárkonyos pulykaraguleves Inom konyhájából
Tárkonyos pulykaraguleves Inom konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kb. 10-12 éve büszkélkedhetem ezzel a levessel, azóta megszámolni sem tudom, hogy hányszor készítettem el. Nagyon szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Utolsó lépéskor legírozni is lehet, bár én nem szoktam ennél a levesnél, mert szerintem elég a lisztes sűrítés is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combot kockára, a hagymát finomra vágjuk.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük az átmosott, lecsepegtetett húst, ízesítjük.
  3. Amikor félig puha a hús, hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, a borsót, a gombát és a petrezselymet.
  4. Felengedjük vízzel, ha kel,l utánízesítjük.
  5. Amikor már puhára főtt minden, a tejszínnel elkevert liszttel besűrítjük a levest, majd hozzáadjuk a tárkonyt.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 248
elküldve: 8
receptkönyvben: 85
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pulykaraguleves, tejszínes pulykaraguleves, tejszínes-tárkonyos raguleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Virágh Bea
Virágh Bea Fri, 2013-02-22 17:53

Én épp így csinálom, eddig azt hittem, én találtam ki :) annyi különbséggel, hogy néha megbolondítom egy kis zöldbabbal is,illetve én a húst zsírjára sütöm, akkor szórom meg liszttel, utána minden úgy, ahogy te leírtad, zöldségek, tejszín, tárkony. Ezek szerint egy srófra jár az agyunk :)

era972
"Inom" / era972 Fri, 2013-02-22 20:36

Bárhogy is jár az agyunk,az tuti,hogy a leves nagyon bejön! :) Ez a zöldbab ötlet nagyon jónak tűnik, szerintem így is kipróbálom majd!! Üdv: Era.

302
pulyka felsőcomb 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldségkeverék 20 dkg
zöldborsó 10 dkg
gomba 10 dkg
finomliszt 2 evőkanál
főzőtejszín 2 dl
tárkony 1 tk
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l