Szerecsendió virág

Szerecsendió virág

Leírás

Dél-Ázsiában őshonos fűszernövény, amely a XVI. század óta népszerű fűszer Európában. A szerecsendiófa termésének magva a szerecsendió, termésének magtól megszabadított, szárított húsa pedig a szerecsendió-virág, amelyet szintén fűszerként használnak. A mediterrán, illetve távol-keleti fűszerkeverékek gyakori alkotóeleme. Illata a fahéjra és a borsra emlékeztet, íze pedig a szerecsendióéra, de annál sokkal intenzívebb, aromásabb. Általában őrölten használják, főként levesek, mártásos húsok és egyéb húsételek, például szárnyasok fűszerezésére alkalmas, de ízesíthetünk vele édességeket is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen, jól záródó fűszertartóban.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!