r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeraguleves (gyors) 5.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos csirkeraguleves (gyors) 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1724 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1298 micro
  • β-karotin
    3272 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 287 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    188.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4124.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1475.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2311 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    7791 micro
  • β-karotin
    19630 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6798 micro
Összesen 1724 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk, és félretesszük.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
  3. A zsírt megolvasztjuk a fazékban, rádobjuk az apróra vágott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megdinszteljük (én fedő alatt szoktam).
  4. Amikor a hagyma már üveges, rászórjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát is, enyhén megpirítjuk azt is.
  5. Mehet rá a kockákra vágott csirkemell is, amit teljes fehéredésig sütünk-párolunk a pecsenyezsírban. Szükség szerint időről-időre némi vizet (kávéscsészényit) is aláönthetünk, nehogy odakapjon. Legjobb ezt is fedő alatt végezni, hadd puhuljon a husika.
  6. Felöntjük vízzel és a főzőtejszínnel, hogy jól ellepje az egészet. (Én a főzőtejszínt csőrös kancsóba átöntöttem a dobozból, s langyos vízzel fokozatosan hígítgattam előbb, s csak ezután, állandó keverés mellett öntöttem a levesbe.)
  7. A lángot takarékra vesszük, s amíg fődögél a leves (fedő alatt!), megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk a burgonyát is.
  8. A krumplit és a mélyhűtött zöldségkeveréket is a leveshez adjuk, sózzuk, borsozzuk, a lángot közepesre vesszük (kerámialapos tűzhely esetén kissé nagyobbra), és hagyjuk főni.
  9. Amikor már minden majdnem puha benne, hozzáadhatjuk végre a tárkonyt is.
  10. Tálalás előtt öntjük bele a citromlét.
  • Receptkönyvben: 473
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 99808
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám találta ezt a receptet is valahol a neten, de a forrásra már sajna nem emlékszik. Villámgyorsan elkészül, és izgalmas variációs lehetőség a sok húsleves után. Kisbabámnak én összeturmixolva adtam (15 hónapos). Hogy mennyi citromlevet adjunk hozzá? Jó kérdés. Ez ízlés dolga, de mi úgy tapasztaltuk, hogy 1-2 citrom leve kell ekkora mennyiséghez. Számunkra ez pont kellemesen besavanyította a levest, de még nem volt az a vadul, ehetetlenül savanyú. Javaslom, legyünk óvatosak: még a tányérba kimert adaghoz is lehet bármikor kanalanként hozzátenni, de elvenni belőle... A citromlé és a tárkony ennek a levesnek a lelke, óvatosan, odafigyelve bánjunk velük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek