r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeraguleves (gyors) 5.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos csirkeraguleves (gyors) 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1724 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1298 micro
  • β-karotin
    3272 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 287 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    188.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4124.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1475.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2311 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    7791 micro
  • β-karotin
    19630 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6798 micro
Összesen 1724 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk, és félretesszük.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
  3. A zsírt megolvasztjuk a fazékban, rádobjuk az apróra vágott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megdinszteljük (én fedő alatt szoktam).
  4. Amikor a hagyma már üveges, rászórjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát is, enyhén megpirítjuk azt is.
  5. Mehet rá a kockákra vágott csirkemell is, amit teljes fehéredésig sütünk-párolunk a pecsenyezsírban. Szükség szerint időről-időre némi vizet (kávéscsészényit) is aláönthetünk, nehogy odakapjon. Legjobb ezt is fedő alatt végezni, hadd puhuljon a husika.
  6. Felöntjük vízzel és a főzőtejszínnel, hogy jól ellepje az egészet. (Én a főzőtejszínt csőrös kancsóba átöntöttem a dobozból, s langyos vízzel fokozatosan hígítgattam előbb, s csak ezután, állandó keverés mellett öntöttem a levesbe.)
  7. A lángot takarékra vesszük, s amíg fődögél a leves (fedő alatt!), megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk a burgonyát is.
  8. A krumplit és a mélyhűtött zöldségkeveréket is a leveshez adjuk, sózzuk, borsozzuk, a lángot közepesre vesszük (kerámialapos tűzhely esetén kissé nagyobbra), és hagyjuk főni.
  9. Amikor már minden majdnem puha benne, hozzáadhatjuk végre a tárkonyt is.
  10. Tálalás előtt öntjük bele a citromlét.
  • Receptkönyvben: 470
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 94088
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám találta ezt a receptet is valahol a neten, de a forrásra már sajna nem emlékszik. Villámgyorsan elkészül, és izgalmas variációs lehetőség a sok húsleves után. Kisbabámnak én összeturmixolva adtam (15 hónapos). Hogy mennyi citromlevet adjunk hozzá? Jó kérdés. Ez ízlés dolga, de mi úgy tapasztaltuk, hogy 1-2 citrom leve kell ekkora mennyiséghez. Számunkra ez pont kellemesen besavanyította a levest, de még nem volt az a vadul, ehetetlenül savanyú. Javaslom, legyünk óvatosak: még a tányérba kimert adaghoz is lehet bármikor kanalanként hozzátenni, de elvenni belőle... A citromlé és a tárkony ennek a levesnek a lelke, óvatosan, odafigyelve bánjunk velük.

Hozzászólások (12)

Törölt felhasználó

Szia! Próbáld ki,hogy a tejszínnel nem f?zöd .A végén öntöd bele és ha forr egyet elzárod. A zacskós habtejszín a legjobb (30%os),a f?z? tejszín inkább átvágás azért s?r?. Ha kipróbálod így is még krémesebb lesz és nem lesz szemcsés sem,s?t még pár forinttal olcsóbb is. üdv zoli

Törölt felhasználó

Szia Zoli! De aranyos vagy, köszönöm szépen a jó tanácsot! :-) Biztosan ki fogom próbálni.

Mokika

Sziasztok! Én is alaplével engedem föl és a végén öntöm bele a tejszínt. Ja,és 1 gombakonzervet is teszek bele és a krumplit azt krumpligombóc formájában f?zöm bele,mint levesbetét. Imádjuk,rengetegszer kell f?znöm. És a citromlevet épp csak "megmutatom" neki,viszont az asztalra kiteszem és akkor mindenki ízlés szerint adagolhatja.

Törölt felhasználó

Mmmm, ez is ínycsiklandó 5let! :-) Köszi!

alenarth

ezt tuti elkészítem :)

Törölt felhasználó

:-)

Törölt felhasználó

Próbáld ki burgonya helyett csirkemájjal,és joghurttal valami csodálatos.

Törölt felhasználó

Mmm, Erzsike, Te tudsz valamit. Nagyon jól hangzik! :-)

Törölt felhasználó

Szia! f?zés kezdetén dobj bele egy babérlevelet, nagyon jó ízt ad neki!

vizilily

  A babérlevél valóban jó hozzá. Én is szoktam beletenni.

Törölt felhasználó

Kedves Fagyi1 és vizilily, nagyon köszönöm a babérleveles 5letet! :-) Használni is fogom.

Törölt felhasználó

Kedves zolzoler! Van ebben a tejszínes dologban valami :) Viszont én használok f?z?tejszínt a levesekhez....annyi különbséggel,hogy a végén adom hozzá és elkeverem 1-2 tojássárgájával. Ilyen esetben vigyázni kell, már a levest TILOS forralni!!!! Testesebb lesz a leveskénk :) Üdv: Kriszta.

Törölt felhasználó

Kedves Zit! Már sokszor készítettem ilyen levest de mindig más recept alapján.Most a tied szerint készítettem és ez vált be a legjobban.Már csak így fogom készíteni.A kisfiam aki nemrég múlt egy éves nagyon szívesen falatozta,öröm volt nézni:-)Köszönöm a receptet! Szép napot! Üdv.:Jucci

Törölt felhasználó

Nagyon finom!sokszor csinálok ragukat de ez különösen ízlett.Mondjuk én a gombát is imádom ezért azzal készítettem el.Ez lett a kedvencünk!köszönjük!

Törölt felhasználó

Elkészítettem én is és mondhatom, rég nem ettem ennyire zamatos, finom levest. Én az eredeti receptet használtam és mondhatom, hogy ez így is Isteni finom. Köszönet a receptért!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.