Tárkonyos csirkeraguleves (gyors) 5.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
117g csirkemellfilé140 kcal
-
5g kacsazsír0 kcal
-
42g sárgarépa15 kcal
-
42g zöldborsó34 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
57g citrom9 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
Összesen
287
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
700g csirkemellfilé840 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
Összesen
1724
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
32.9g csirkemellfilé39 kcal
-
1.4g kacsazsír0 kcal
-
11.8g sárgarépa4 kcal
-
11.8g zöldborsó10 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g citrom2 kcal
-
9.4g burgonya5 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
14.1g főzőtejszín18 kcal
Összesen
79
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 245.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1298 micro
-
β-karotin 3272 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1133 micro
Összesen
287
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 188.6 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4124.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 588 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 2263 mg
-
Nátrium 680 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.9 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1475.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2311 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 753 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 7791 micro
-
β-karotin 19630 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 6798 micro
Összesen
1724
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 366 micro
-
β-karotin 923 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg csirkemellfilé
-
0.3 kg sárgarépa
-
0.3 kg zöldborsó
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 közepes db burgonya
Elkészítés
- A csirkemellet alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk, és félretesszük.
- A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
- A zsírt megolvasztjuk a fazékban, rádobjuk az apróra vágott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megdinszteljük (én fedő alatt szoktam).
- Amikor a hagyma már üveges, rászórjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát is, enyhén megpirítjuk azt is.
- Mehet rá a kockákra vágott csirkemell is, amit teljes fehéredésig sütünk-párolunk a pecsenyezsírban. Szükség szerint időről-időre némi vizet (kávéscsészényit) is aláönthetünk, nehogy odakapjon. Legjobb ezt is fedő alatt végezni, hadd puhuljon a husika.
- Felöntjük vízzel és a főzőtejszínnel, hogy jól ellepje az egészet. (Én a főzőtejszínt csőrös kancsóba átöntöttem a dobozból, s langyos vízzel fokozatosan hígítgattam előbb, s csak ezután, állandó keverés mellett öntöttem a levesbe.)
- A lángot takarékra vesszük, s amíg fődögél a leves (fedő alatt!), megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk a burgonyát is.
- A krumplit és a mélyhűtött zöldségkeveréket is a leveshez adjuk, sózzuk, borsozzuk, a lángot közepesre vesszük (kerámialapos tűzhely esetén kissé nagyobbra), és hagyjuk főni.
- Amikor már minden majdnem puha benne, hozzáadhatjuk végre a tárkonyt is.
- Tálalás előtt öntjük bele a citromlét.
- Receptkönyvben: 474
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 86
- Össznézettség: 102397
- Feltöltés dátuma: 2010. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Anyukám találta ezt a receptet is valahol a neten, de a forrásra már sajna nem emlékszik. Villámgyorsan elkészül, és izgalmas variációs lehetőség a sok húsleves után. Kisbabámnak én összeturmixolva adtam (15 hónapos). Hogy mennyi citromlevet adjunk hozzá? Jó kérdés. Ez ízlés dolga, de mi úgy tapasztaltuk, hogy 1-2 citrom leve kell ekkora mennyiséghez. Számunkra ez pont kellemesen besavanyította a levest, de még nem volt az a vadul, ehetetlenül savanyú. Javaslom, legyünk óvatosak: még a tányérba kimert adaghoz is lehet bármikor kanalanként hozzátenni, de elvenni belőle... A citromlé és a tárkony ennek a levesnek a lelke, óvatosan, odafigyelve bánjunk velük.