r
Nosalty Logó

Tüdőleves 3., ahogy anyósomnál megszerettem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Tüdőleves 3., ahogy anyósomnál megszerettem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1056.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1667 micro
  • β-karotin
    4432 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    344 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    386.4 g

Zsír

  • Összesen
    243.7 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    3378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11930.3 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    144 mg
  • Magnézium
    804 mg
  • Foszfor
    5207 mg
  • Nátrium
    3872 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    6337.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3554 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    449 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    941 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    10001 micro
  • β-karotin
    26591 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2062 micro
  • Lut-zea
    3718 micro
Összesen 4813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott húst és a belsőségeket alaposan megtisztítjuk a nemkivánatos részektől. (Vastag erek, zsiradékok, inak és egyéb oda nem illő dolgok)
  2. A tüdőt pár percig főzzük, hogy könnyebb legyen felszelni, de sok habképző anyag is távozik.
  3. Aztán kockákra vágunk minden húsfélét és hidegvízben (nagy fazékban) feltesszük főni.
  4. Amíg felforr, megtisztítjuk a zöldségeket. A répát és a petrezselymet hasábokra, a burgonyát kockára vágjuk.
  5. A paprikát és paradicsomot hosszában behasítjuk, a petrezselyem zöldjéből aprítunk valamennyit, és ezt félretesszük.
  6. Ha felforrt a levesalap, lehabozzuk, hozzáadjuk a zöldségeket, fűszerezzük a hozzávalókkal és lassan (csak gyöngyözzön, ne legyen zavaros) főzzük.
  7. Kihalásszuk a hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a zellerzöldet és a babérlevelet.
  8. Utána a tejfölt elkeverjük pár kanálnyi forró levessel. Hozzáöntjük a többihez, beleszórjuk az aprított petrezselymet. és jól átforraljuk.
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 50973
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Ajánló

Az Ő receptje alapján készített zsúrpogácsával a legfinomabb! Én 6 főre írtam, de ez az adag (kisétkűeknél) 10 főre is elég. Ne ijedjünk meg, ha úgy tűnik, a tejföl összerántotta az egészet. Jól forraljuk át nagyobb hőfokon, és szépen el fog oszlani. Ez más recepteknél is beválik, habarásnál is. Gyakorlatból tudom, sokáig azt hittem, csak nekem nem sikerülnek ezek a dolgok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finnyás gyerekként soha nem ettem meg az ilyen ételeket. Tüdő, szív...brrrr, meg sem kóstoltam. Aztán, amikor megismertem a férjemet, és váratlan látogatást tettünk a szüleinél, pont ez volt az ebéd. Engem arra tanítottak, hogy vendégségben, ételre nem mondjuk soha, hogy nem szeretem, vagy nem ízlik. Főleg nem az anyósjelöltnek!:D( A lányaimat is így tanítottam.) Udvariasan szedtem egy keveset, hogy majd a második fogással kiegészítem. Annyira ízlett, hogy még kétszer szedtem, ennyit a másodikról, nem is emlékszem mi volt, mert nem tudtam már enni:). Így volt ez a tökfőzelékkel is, de azt csak egyszer éltem túl és nem tudtak meggyőzni, hogy finom. (Bocsi a tökrajongóktól, lehet,hogy a kapor miatt nem jön be.) De ez hamar kiderült, hogy nem szeretem. Kaptam is érte, hogy miért nem mondtam, ehettem volna mást is. Bár évekig cinkeltek vele, ha anyósom hívott bennünket ebédre, mindig elmondta, hogy mi lesz a kaja, és hozzátette " az Évinek tökfőzelék is lesz!". Ezt apósom megfűszerezte: "Mama, sok kaporral!". Sajnos, már nem lehetnek köztünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!