Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilisbab cipóban, villámgyorsan

Chilisbab cipóban, villámgyorsan
Chilisbab cipóban, villámgyorsan
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvesem egyik kedvence. Imádja! Méghozzá jó csípősen. Többféle chilisbabot készítettem már, ez volt a legutóbbi verzió.
Nagyon gyorsan elkészül és nagyon laktató. Én nem szeretem annyira a sört, de azt mondja, barnasörrel igazi ínyenc fogás, mert a chilisbab forró csípős ízét remekül kiegészíti a jéghideg kesernyés barnasör.
Mire fogyasztásra kerül a chilisbab, a cipótálat kicsit eláztatja belül, és ez a finom réteg is belekeveredik óhatatlanul egy-egy falatba. Higgyétek el: kihagyhatatlan, isteni finom!  :)

hozzávalók / 4 adag

  • cipó
  • 1/2 kg darált hús
  • 3-4 ek paradicsompüré
  • chilis bab fűszerkeverék
  • 1 vegyes bab konzerv (fehér + vörös)
  • 1 csemege kukorica konzerv
  • 2 ek csípős paprikakrém (Erős Pista)
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • tejföl

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, bő olajban üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst. Kicsit megpirítjuk, majd ráöntjük a fűszerkeveréket és a paradicsompürét, és ebben főzzük tovább puhára a húst.
  3. Ezután hozzáöntjük a leszűrt bab-, és kukoricakonzerveket, és belekeverjük a paprikakrémet. (ízlés szerint, 3-4 ek már meglehetősen csípős lesz, de mi így szeretjük).
  4. Ha kell, utósózzuk.
  5. A cipóknak levágjuk a tetejét, kivájjuk a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb 2-3 cm vastag tésztaréteg benne. (A kivájt cipóbelet majd kenyérként el lehet fogyasztani a kész ételhez.)
  6. Cipóba merjük, tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 41 357
elküldve: 8
receptkönyvben: 837
elkészítve: 22/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Andicska

Mióta szakács: 2009.05.22.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyors chilisbab

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csend_zenésze
csend_zenésze Tue, 2015-03-17 17:10

ugyan csak cipó nélkül és kicsit egyszerűsítve (pl. nálunk nem találtam fűszerkeveréket, de pótoltam, amivel tudtam), de elkészítettem, és hát fene se hitte volna, hogy ez ilyen szuper lesz! egyszerű és nagyszerű. köszi!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sat, 2013-03-02 18:00

Szia! Isteni finom volt! :) Igaz a cipót kihagytuk, és erős pista helyett paparikakrémet tettünk bele, de nagyon jó volt! Köszi! Üdv: Ági

il-di.
Il-di. / il-di. Sat, 2011-05-28 21:37

Már harmadszor készítettem el ezt a chilis babot, nem lehet megunni...! Üdv.: il-di

dobosiren
dobosiren Wed, 2011-04-06 19:39

Életem első csilis babja volt. Már négyszer készítettem el és mindig nagyobb adagot kellett mint az előző. Megkedvelte a családom. Köszi a receptet.

Lyly
Lyly / Lyly Sun, 2010-09-19 15:13

Megcsináltam, frissen sült házi cipóval, mesés volt. Köszi az ötletet és a finom receptet:)

il-di.
Il-di. / il-di. Wed, 2010-07-21 14:16

Andicska! Én is elkészítettem a chilisbabot, bár cipó nélkül. Viszont ez nem változtathatott az ízén, hisz Isteni finom lett, ahogyan írtad! :) Üdv.: Ildi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-12-31 12:12

Hát mégha a cipókat tálalás előtt kivájva, pár percre beteszed a sütőbe..