r
Nosalty Logó

Pulykamell mandulás bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ánizsliget
Pulykamell mandulás bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A felfújthoz

A körtéhez

Összesen 1417 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A felfújthoz

A körtéhez

Összesen 8496 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A felfújthoz

A körtéhez

Összesen 189 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1894 micro
  • β-crypt
    1504 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 1417 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    378.2 g

Zsír

  • Összesen
    456.2 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11181.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    482 mg
  • Kálcium
    1934 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1143 mg
  • Foszfor
    4464 mg
  • Nátrium
    3071 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.5 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    2313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3892 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    1415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2485 micro
  • α-karotin
    2132 micro
  • β-karotin
    11364 micro
  • β-crypt
    9025 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2652 micro
Összesen 8496 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A felfújthoz

A körtéhez

Elkészítés

A húshoz

  1. Hús: A vajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd aranybarnára pirítjuk rajta a morzsát és hozzáadjuk a durvára tört mandulát.
  2. A tojást felverjük és belekeverjük a narancs levét és héját, valamint a mustárt is.
  3. Miután besóztuk-borsoztuk a pulykamell szeleteket, normál módon bepanírozzuk.
  4. Tepsiben 220 fokon mindkét oldalát pirosra sütjük.
  5. Felfújt: A megolvasztott vajat elkeverjük a langyos tejjel és a tojások sárgájával.
  6. Ezt az elegyet elkeverjük a már megsült és pépesített sütőtökkel.
  7. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót is teszünk bele. Finoman belekeverjük a lisztet.
  8. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét és nagyon óvatosan, nagy mozdulatokkal a masszába keverjük.
  9. Kivajazott, kilisztezett felfújtformákba adagoljuk, vagy (ahogy én is tettem) egy őzgerincformába.
  10. Kb fél óra alatt sült meg 200-220 fokon.
  11. Körte: A cukrot egy edényben sötét aranyszínűre karamellizáljuk, esetleg hozzáadunk egy kevés, kb fél deci vizet.
  12. A meghámozott, nagy szeletekre vágott körtéket megpároljuk benne. Egy kis fahéjat szórunk a körtékre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3232
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Ajánló

Bármilyen ünnepi menüben része lehet. :) Azóta a párommal elkészítettük a husi földimogyorós-tárkonyos változatát is (mustár és narancs nem volt benne).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ánizsliget 11 recept

Nálunk ez volt a karácsonyi menü. Biztos volt, hogy mandula, körte és sütőtök lesz benne, már csak ki kellett találni, milyen formában jelenjenek meg az ünnepi asztalon. Az internet pedig készségesen kisegített, hogy megadja az alaphangot. :) Ott találtam a receptet, ami a husi alapja volt. Sajnos el voltam csúszva, és már mindenki türelmetlenül várt a felfújtra... nem vajaztam ki rendesen a formát, ezért nem jött ki rendesen a formából. Látványra nem lett túl szép, de az íze feledtette mindenkivel. :)

Hozzávalók

A húshoz

A felfújthoz

A körtéhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek