r
Nosalty Logó

Kefirben pácolt hamis rántott csirkemell

Sajtosroló
Kefirben pácolt hamis rántott csirkemell
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1108
Kalória
50.8g
Fehérje
116.3g
Szénhidrát
47.7g
Zsír
227.1g
Víz
101.6g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
16.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1108 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2214 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4846 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    3544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    227.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1108 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9692.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    7088 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    232.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    454.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2214 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, felvágjuk hosszabb csíkokra vagy szeletekre. Ki hogy szereti.
  2. A kefirt összekeverjük sóval, borssal, belenyomjuk a fokhagymát, egy csipet rozmaringot teszünk hozzá, vagy bármit, amit szeretünk. Ebbe beleforgatjuk a húst, és 1 órát pihentetjük benne.
  3. A zsemlemorzsát összekeverjük sóval, borssal és fokhagymaporral (szezámmaggal is meg lehet bolondítani).
  4. A húst beforgatjuk a morzsába. Felhevített olajban szép barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Volt otthon kimaradva kefir, gondoltam, kipróbálom, milyen lesz tőle a csirkemell...Nagyon jó lett. Párom és haver szerint: Uhh ez így nagyon f*sza. :D Nem száraz a hús (pedig a csirkemellel voltak már problémáim), és a panírozás is egy lépésben zajlik. Fogok még ilyet csinálni. :) Most éppen hagymás bulgurral tálaltam (életemben először csináltam, de jobb lett, mint eddig bármelyik párolt rizsem..nem tudom, hogy sikerült ilyen jól), de persze akármilyen körettel fogyasztható. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...