r
Nosalty Logó

Sütőben sült csirkemell kókuszos-kukoricadarás panírral

NS
Sütőben sült csirkemell kókuszos-kukoricadarás panírral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

334
Kalória
32.2g
Fehérje
16g
Szénhidrát
15.8g
Zsír
95.6g
Víz
91.3g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
1g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 20% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1333 kcal
  • 20% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 20% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    95.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 334 kcal
  • 20% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2025.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    382.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 1333 kcal
  • 20% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, alaposan átkenjünk sóval, fekete borssal, és lereszelt fokhagymával. Egy edénybe tesszük a szeleteket, és nyakon öntjük jó sok sűrű joghurttal. Fél-egy órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Egy tányérban fele-fele arányban összekeverünk kókuszreszeléket és kukoricadarát (vagy kukoricalisztet), majd meghempergetjük benne a csirkemellszeleteket.
  3. Olívaolajjal megkent sütőpapíros tepsire fektetjük a hússzeleteket, és 30 perc alatt megsütjük, előmelegített sütőben. Félidőben fordítsuk meg a húsokat.
  4. Tálaljuk, a receptjeim között megtalálható, kínaikel-alma-sültcukkini salátával, és szórjuk meg fetasajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kísérletezgetős kedvemben voltam, ami nagyon jót tett a frissen vásárolt csirkemelleknek. Az elkészült húsokat a receptjeim között megtalálható, kínaikel-alma-sültcukkini salátával tálaltam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...