r
Nosalty Logó

Provence-i rakott burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Provence-i rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 436 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1740 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 436 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5494.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    3345 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    777 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2272 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    3674 micro
Összesen 1740 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4213 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkarikázzuk a burgonyát és a cukkinit. A cukkinit besózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk.
  2. Felkarikázzuk a hagymát és az olívaolajon a hússal megpirítjuk.
  3. A paradicsomszószt ízesítjük a fűszerekkel, szószokkal, sóval.
  4. Egy porcelán- vagy cseréptál aljára tesszük a burgonyát, a levétől kinyomkodott cukkinit, a babot, a durvára darabolt fokhagymát, a pirított húst a hagymával, a felkarikázott paprikát és az újhagymát, majd leöntjük paradicsomszósszal. (Ha kevésnek érezzük a szószt, egy keveset még ízesítés nélkül utána tölthetünk).
  5. Sütőben 220 fokon 45 percig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul.
  6. Kivesszük, rámorzsoljuk a juhsajtot, megszórjuk parmezánnal és a sütőbe visszatolva megpirítjuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 37859
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap este későn értünk haza. Kétségbeesve jöttem rá, hogy nincs másnapra ebéd. Nem is vásároltunk be. Hát, elkezdtem kipakolni a kamrát. Ez lett belőle. Az utolsó kocka a fotó miatt maradt csak meg mára. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek