Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tarjás rakott krumpli

Hagymás-tarjás rakott krumpli
Hagymás-tarjás rakott krumpli
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom kívánságára készült ez a rakott krumpli verzió. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Savanyúság, káposztasaláta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Héjában megfőzzük a krumplit, vele párhuzamosan keményre a tojásokat.
  2. Egy sütőtál alját vékonyan megolajozzuk, és a hozzávalókat karikára vágjuk  a tarját apró kockákra, a fokhagymát kis szeletekre.
  3. A hozzávalókat rétegezzük a sütőtálba, a krumplival kezdjük és azzal zárjuk le, tetejét tejföllel megkenjük és sajttal megszórjuk.
  4. Az összes réteget kissé megsózzuk.
  5. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 581
elküldve: 0
receptkönyvben: 191
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarjás rakott krumpli, rakott krumpli hagymával és tarjával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

739
burgonya 1 kg
tojás 4 db
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
kolbász 15 dkg
füstölt-főtt tarja 15 dkg
tejföl 350 g
trappista sajt 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint