r
Nosalty Logó

Olaszos paradicsomos burgonya

Gréti
Olaszos paradicsomos burgonya
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A paradicsomos burgonyához

208
Kalória
5.6g
Fehérje
35g
Szénhidrát
6.2g
Zsír
285.1g
Víz
1.5g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A paradicsomos burgonyához

Összesen 208 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A paradicsomos burgonyához

Összesen 1669 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A paradicsomos burgonyához

Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4267 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 208 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3570.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    279.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    2280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    432 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    5680 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    34137 micro
  • Lut-zea
    1889 micro
Összesen 1669 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1111 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

A paradicsomos burgonyához

  1. A paradicsomos burgonya elkészítéséhez
  2. A burgonyát megpucoljuk és sós vízben félretesszük.
  3. Egy nagy szószos edényben olívaolajon megpároljuk a hagymát, mellé dobhatunk egy kinyomott gerezd fokhagymát, majd mehet rá a mosott, darabolt paradicsom.
  4. Ha ez is összeesett kicsit a konzerves koktélparadicsomot is ráönthetjük. Fűszerezzük sóval, borssal, lehetőleg friss vagy szárított zöldfűszerekkel: oregano, rozmaring, bazsalikom, kakukkfű. A szószt a végén botmixerrel helyneként forgassuk át, de nem kell egyneművé, maradjon rusztikus.
  5. A tálat először kikenjük egy kis szósszal, aztán egy réteg szeletelt burgonya jön, sózhatjuk, reszelt sajttal megszórjuk, elég csak a parmezán is, de én egy kis pecorinoval bolondítottam, végül megint egy sor szósz, és így folytatjuk a rétegezést.
  6. A tetejére egy kevés szósz jöjjön, erre mehet a pankóból, aprított petrezselyemből és reszelt parmezánból álló keverék, lezárásnak pedig pár karika paradicsom, hogy ne csak finom, hanem szép is legyen.
  7. Egy kis olívaolajjal locsolhatjuk, és a sarkokba önthetünk egy kis vizet, így mehet az előmelegített sütőbe, 180 fokon úgy 45-50 percre sülni, vagy ameddig a burgonya meg nem puhul és a teteje szép aranybarna nem lesz.
  8. A sütőből kivéve hagyjuk pihenni, hogy a maradék nedvesség legnagyobb részét magába szívja.
  9. Tálaljuk magában petrezselyemszórással, vagy köretként. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A magyaros változat egy olcsó fogás, például húsmentes hétfőkre kiváló választás lehet. Ez a recept inkább a rakott burgonyára hasonlít. Kicsit egyszerűsítettem, hiszen elég azt a sok burgonyát meghámozni, ne kelljen még az előfőzési időre is várnunk! Inkább franciásan, nagyon vékonyra vágott nyers burgonyát tettem a tálba, ehhez pedig nagyobb adag paradicsom ment, amiben biztosan megfőtt, megsült az egész. Parmezánból sosem elég, minden sorba duplán szórtam belőle!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek