r
Nosalty Logó

Olaszos paradicsomos burgonya

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gréti
Olaszos paradicsomos burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A paradicsomos burgonyához

Összesen 208 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A paradicsomos burgonyához

Összesen 1669 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A paradicsomos burgonyához

Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4267 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 208 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3570.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    432 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    5680 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    34137 micro
  • Lut-zea
    1889 micro
Összesen 1669 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1111 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

A paradicsomos burgonyához

Elkészítés

A paradicsomos burgonyához

  1. A paradicsomos burgonya elkészítéséhez
  2. A burgonyát megpucoljuk és sós vízben félretesszük.
  3. Egy nagy szószos edényben olívaolajon megpároljuk a hagymát, mellé dobhatunk egy kinyomott gerezd fokhagymát, majd mehet rá a mosott, darabolt paradicsom.
  4. Ha ez is összeesett kicsit a konzerves koktélparadicsomot is ráönthetjük. Fűszerezzük sóval, borssal, lehetőleg friss vagy szárított zöldfűszerekkel: oregano, rozmaring, bazsalikom, kakukkfű. A szószt a végén botmixerrel helyneként forgassuk át, de nem kell egyneművé, maradjon rusztikus.
  5. A tálat először kikenjük egy kis szósszal, aztán egy réteg szeletelt burgonya jön, sózhatjuk, reszelt sajttal megszórjuk, elég csak a parmezán is, de én egy kis pecorinoval bolondítottam, végül megint egy sor szósz, és így folytatjuk a rétegezést.
  6. A tetejére egy kevés szósz jöjjön, erre mehet a pankóból, aprított petrezselyemből és reszelt parmezánból álló keverék, lezárásnak pedig pár karika paradicsom, hogy ne csak finom, hanem szép is legyen.
  7. Egy kis olívaolajjal locsolhatjuk, és a sarkokba önthetünk egy kis vizet, így mehet az előmelegített sütőbe, 180 fokon úgy 45-50 percre sülni, vagy ameddig a burgonya meg nem puhul és a teteje szép aranybarna nem lesz.
  8. A sütőből kivéve hagyjuk pihenni, hogy a maradék nedvesség legnagyobb részét magába szívja.
  9. Tálaljuk magában petrezselyemszórással, vagy köretként. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3723
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 25.

Ajánló

Magában vagy köretként is szuper fogás.

Receptkategóriák

A magyaros változat egy olcsó fogás, például húsmentes hétfőkre kiváló választás lehet. Ez a recept inkább a rakott burgonyára hasonlít. Kicsit egyszerűsítettem, hiszen elég azt a sok burgonyát meghámozni, ne kelljen még az előfőzési időre is várnunk! Inkább franciásan, nagyon vékonyra vágott nyers burgonyát tettem a tálba, ehhez pedig nagyobb adag paradicsom ment, amiben biztosan megfőtt, megsült az egész. Parmezánból sosem elég, minden sorba duplán szórtam belőle!

Hozzávalók

A paradicsomos burgonyához

Címlapról ajánljuk