Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros rakott burgonya

Kapros rakott burgonya
Kapros rakott burgonya
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom a kaporral. Igazi nyári íze lett tőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, és karikára szeleteljük.
  2. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  3. Kevés olajon a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, öntünk alá 1 dl vizet, és megpirítjuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk a 1/2 csokor apróra vágott kaprot.
  4. Olajjal kikent tepsibe teszünk egy réteg burgonyát-tojást, elosztjuk rajta a húst, rászeleteljük a hagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ismét egy réteg burgonya, tojás, és burgonyával befedjük.
  5. A tejfölt kikeverjük a maradék kaporral, ráöntjük a burgonyára, megszórjuk reszelt sajttal, és sütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 816
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott krumpli, kapros rakott krumpli, darált húsos-kapros tejfölös rakott krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

988
burgonya 2 kg
tojás 6 db
darált sertéshús 50 dkg
kapor 1 csokor
tejföl 3 dl
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sajt 10 dkg
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
víz 1 dl