r
Nosalty Logó

Provence-i fűszervajas halfilék

Monique
Provence-i fűszervajas halfilék
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

460
Kalória
30.1g
Fehérje
56.6g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
384.5g
Víz
90.1g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
18g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    384.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1593 micro
  • β-karotin
    10326 micro
  • β-crypt
    1458 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1730.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    769 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    3185 micro
  • β-karotin
    20652 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    1562 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket feldaraboljuk. Tepsibe rakjuk, sózzuk, megszórjuk az édesköménnyel és a zsályával. Sütőbe tesszük, és fóliával lefedve kb. 30-40 percig sütjük 180 fokon.
  2. Addig a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a fokhagymával, citrommal, petrezselyemmel, provence-i fűszerkeverékkel, sóval és borssal.
  3. A halfiléket egyenként belemártogatjuk a fűszeres vajba, majd a lisztben meghempergetjük.
  4. Egy kisebb méretű tepsibe vagy hőálló jénaitálba egymás mellé fektetjük, a maradék fűszervajat is rálocsoljuk, és a tetejét pirospaprikával megszórjuk.
  5. A zöldségről levesszük a fóliát, meglocsoljuk mézzel, és még pár percig kicsit pirítjuk.
  6. Miután a zöldségek megsültek, a halakat tesszük be a sütőbe, fedő nélkül, 180 fokon 25-30 percre, amíg kicsit kérgesre, ropogósra sül a tetejük.
  7. Sült zöldséggekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Folyamatosan próbálok újítani. Most saját ízlés szerint megálmodott, fűszervajban sült halat készítettem. A végeredmény nagyon jó lett, kívül ropogósak lettek a liszt miatt, belül finom omlósak maradtak a halfilék. A gumós zöldségeket szándékosan úgy válogattam össze, hogy minél színesebb és édeskés ízű zöldségek legyenek, amit a méz még fokozott.

További receptek

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...