r
Nosalty Logó

Zöldbabos tengeri halfilé

NS
Zöldbabos tengeri halfilé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

760
Kalória
26.3g
Fehérje
29.4g
Szénhidrát
60.9g
Zsír
194.4g
Víz
97.8g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3041 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.3 g

Zsír

  • Összesen
    243.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3481.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    777.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1441 micro
Összesen 3041 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, pici majorannával és curry porral ízesítjük. Pici vizet öntünk rá és fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Míg párolódik a zöldbab, elkészítjük a halat. Lisztet öntünk egy tányérba, a halat megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk majorannával és curry porra megszórom. Lisztbe forgatjuk, majd forró olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük és jénai tálba fektetjük.
  3. Eközben megpuhult a zöldbab. Belenyomjuk a fokhagymát, és picit tovább pároljuk. A tejfölhöz 1 evőkanál lisztet keverünk és ráöntjük a zölbabra. Összeforraljuk, szükség szerint utána ízesítünk.
  4. Ráöntjük a halszeletekre, sajtot reszelünk rá, végül a sütőben aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyik nap gondoltam, összacsapok valami gyors és könnyű ébédet és hát halat meg zöldbabot találtam a fagyasztóban. Ez lett belőle.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...