r
Nosalty Logó

Rántott pontypatkó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Rántott pontypatkó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 2831 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 11317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 378 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    234.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2625.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1532 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 2831 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.1 g

Zsír

  • Összesen
    939.2 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    423 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    336 g
  • Koleszterin
    1296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10501.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1551 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    4337 mg
  • Nátrium
    3582 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    356 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    6126 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1128 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 11317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 378 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első körben sózzuk-borsozzuk a pontyszeleteket, és hagyjuk kicsit állni. (Akár fokhagymás tejben is áztathatjuk, de az a tengeri halaknál javasolt inkább.) Panírozás előtt leöblíthetjük a besózott patkókat, de nem szükséges, mert nem fogják ledobni a bundát így sem.
  2. Hagyományosan panírozzuk: lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába. Először a kukoricalisztben forgassuk meg a szeleteket, hogy jól rátapadjon a tojás, utána mehetnek a felvert tojásos fürdőbe. Picit csepegtessük le, aztán hempergessük meg a zsemlemorzsában is.
  3. Az olajat 170-180 fokosra hevítjük, majd belehelyezzük a patkókat, és aranybarnára sütjük őket kb. 5-6 perc alatt. A halnak nem kell sok idő, és a panír is hamar megpirul. Ne nagyon mozgassuk a halat sülés közben, nehogy széttörjön.
  4. Papírtörlővel bélelt tálra vagy rácsra szedjük. Igyekezzünk mihamarabb tálalni, hogy a bunda friss és ropogós maradjon!
  5. Karácsonykor hagyományosan majonézes krumplival vagy kukoricasalátával tálaljuk, de bármilyen egyéb körettel, rizzsel, párolt zöldséggel vagy burgonyapürével is tökéletesen megállja a helyét.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 19297
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 01.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Rántott pontypatkó
Gerzsenyi Flóra 370 recept

Ha karácsony, akkor rántott hal, azon belül is pontypatkó! Ez az a fogás, amiért megvesznek az emberek ilyenkor. Mi is imádjuk a halat minden formájában, hiszen egészséges, ízletes, tartalmas, és könnyű vele dolgozni, főleg, ha megkérjük az eladót, hogy készítse elő nekünk, hogy otthon már csak panírozni kelljen. Íme a szerintünk tökéletes pontypatkó ropogós panírbundában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek