Nosalty Logó

Póréhagymaleves vajbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Póréhagymaleves vajbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 533 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2131 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    4220 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    1860 micro
Összesen 533 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4685.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1580 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    932 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2267.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1857 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1882 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4978 micro
  • β-karotin
    16878 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    9206 micro
  • Lut-zea
    7440 micro
Összesen 2131 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    300 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket felaprítjuk, a póréhagymát félbe, majd szeletekre vágjuk (csak a fehér részét használjuk).
  2. Az olajon a póréhagymával kezdve sorba megpirítunk mindent zöldséget, kivéve a babot.
  3. Rászórjuk a fűszereket és a fele apróra vágott petrezselymet.
  4. Feleresztjük vízzel, és addig főzzük, amíg a sárgarépa meg nem puhul.
  5. Beletesszük a paradicsompürét és a levétől leszűrt és leöblített konzerv vajbabot.
  6. Felforraljuk, egy-két percig főzzük, és készen van.
  7. Tejföllel éspetrezselyemmel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2269
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

pussycat 150 recept

Egy újságban találtam ezt a receptet, mert volt itthon póréhagymám, így jól jött, és méghozzá a vajbab nagyon finommá tette. Azelőtt én soha nem vettem konzerv babot és hasonlókat, mert nem is voltak jók. Nem olyan régóta felfedeztem, hogy ez a bab igazán nagyon finom, puha belül és a héja is. Sokszor amit veszek szárazbabot, hiába én mindig előző este beáztatom, mégsem lesz ilyen finom puha, mint ez, a héja pedig leválik róla, és az egész gusztustalan lesz, mire megfő. Így ez a leves nagyon jól sikerült, a család nagyon szerette.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.