r
Nosalty Logó

Polipos ragu spanyolosan

Cárevics
Polipos ragu spanyolosan
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

870
Kalória
42.6g
Fehérje
67.9g
Szénhidrát
44.4g
Zsír
332.4g
Víz
297.2g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 870 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    332.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 870 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    255.6 g

Zsír

  • Összesen
    266.4 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9368.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    793 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    3714 mg
  • Nátrium
    3313 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    407.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1994.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    110 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1208 micro
  • Kolin:
    1002 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2247 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 5217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    408 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. A fagyasztott tintahalat kiolvasztás és csíkokra darabolás után a bor, 2 gerezd fokhagyma és kevés víz keverékében pár perc alatt megfőzzük.
  2. A szintén kiengedett polipot a babérlevél és fél fej hagyma társaságában, bő vízben megfőzzük. Főzés után hideg vízben megmossuk, a polip vékony bőrét ledörzsöljük, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Pár nagyobb csápot félreteszünk, és kevés forró olívaolajon hirtelen kisütjük, a kész étel díszítéséhez.
  3. A rákokat elég langyos vízben a használatukig félretenni.
  4. A fél fej hagymát nagyon finomra vágjuk, és kevés olívaolajon kicsit megdinszteljük.
  5. Rátesszük a tenger gyümölcseit, sózzuk, borsozzuk. Hozzárakjuk a negyedekbe vágott paradicsomokat. (Mivel az utóbbi időben csak ízetlen paradicsomokhoz jutottam, így ez ügyben a konzerv változathoz fordultam. Ennél még a bőrt sem kell lehúzni.) Kicsit pároljuk, majd megszórjuk a citrom lereszelt héjával.
  6. Ügyelünk rá, hogy az elfőtt nedvességet kevés vízzel pótoljuk. Beleöntjük a tejszínt és az apróra vágott bazsalikomot, majd kevés forralás után besűrítjük a kevés vízzel elkevert keményítővel.
  7. Készre fűszerezzük kevés só és a citrom kifacsart levével.
  8. Kifőzzük a tagliatelle tésztát, és olívaolajjal összekeverjük.
  9. A tésztát a tányér közepébe halmozzuk, rátesszük a ragut, és csili paprikával, bazsalikom levéllel és parmezán sajt szeletekkel szórjuk meg. A tetejére tesszük a kisült polip csápokat. Jó étvágyat kívánok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nejemmel 3 kedvenc tengeri herkentyű van, amiért rajongunk. A rák, a polip és a tintahal. Ezt a három élőlényt hoztam össze az alábbi, katalán jellegű receptben.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...