Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Polipos ragu spanyolosan

Polipos ragu spanyolosan
Polipos ragu spanyolosan
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nejemmel 3 kedvenc tengeri herkentyű van, amiért rajongunk. A rák, a polip és a tintahal. Ezt a három élőlényt hoztam össze az alábbi, katalán jellegű receptben.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott tintahalat kiolvasztás és csíkokra darabolás után a bor, 2 gerezd fokhagyma és kevés víz keverékében pár perc alatt megfőzzük.
  2. A szintén kiengedett polipot a babérlevél és fél fej hagyma társaságában, bő vízben megfőzzük. Főzés után hideg vízben megmossuk, a polip vékony bőrét ledörzsöljük, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Pár nagyobb csápot félreteszünk, és kevés forró olívaolajon hirtelen kisütjük, a kész étel díszítéséhez.
  3. A rákokat elég langyos vízben a használatukig félretenni.
  4. A fél fej hagymát nagyon finomra vágjuk, és kevés olívaolajon kicsit megdinszteljük.
  5. Rátesszük a tenger gyümölcseit, sózzuk, borsozzuk. Hozzárakjuk a negyedekbe vágott paradicsomokat. (Mivel az utóbbi időben csak ízetlen paradicsomokhoz jutottam, így ez ügyben a konzerv változathoz fordultam. Ennél még a bőrt sem kell lehúzni.) Kicsit pároljuk, majd megszórjuk a citrom lereszelt héjával.
  6. Ügyelünk rá, hogy az elfőtt nedvességet kevés vízzel pótoljuk. Beleöntjük a tejszínt és az apróra vágott bazsalikomot, majd kevés forralás után besűrítjük a kevés vízzel elkevert keményítővel.
  7. Készre fűszerezzük kevés só és a citrom kifacsart levével.
  8. Kifőzzük a tagliatelle tésztát, és olívaolajjal összekeverjük.
  9. A tésztát a tányér közepébe halmozzuk, rátesszük a ragut, és csili paprikával, bazsalikom levéllel és parmezán sajt szeletekkel szórjuk meg. A tetejére tesszük a kisült polip csápokat. Jó étvágyat kívánok.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 736
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cárevics

Mióta szakács: 2014.03.01.
10 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rákos-polipos tészta, tagliatelle rákkal és polippal, tintahalas tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2014-06-12 18:52

Hat ez a polip gyonyoru, hiaba tudom, hogy azok a szivokorongok a laban, megis olyan gusztusos, hogy na! Lehet, hogy meg is kostolnam, ha ilyen izlesesen lenne talalva. :o)

870
polip 50 dkg
tintahal 50 dkg
garnéla 30 dkg
paradicsom 5 közepes db
dupla tejszín 4 dl
sonkahagyma 1 közepes db
étkezési keményítő 2 evőkanál
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 10 levél
citromlé 1 citromból nyert
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 2 db
fehérbor 1.5 dl
tagliatelle 40 dkg
víz 2 dl