r
Nosalty Logó

Pizzás csigák Édes Mézestől

Édes Mézes
Pizzás csigák Édes Mézestől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

375
Kalória
15.4g
Fehérje
58.1g
Szénhidrát
8.3g
Zsír
101.9g
Víz
24.5g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 375 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 159 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    101.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 375 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12037.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    9015 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    464.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    815.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    311 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1905 micro
Összesen 3005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt kb. 4 ek. langyos tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk vagy dagasztógépbe tesszük, a felfuttatott élesztőt is beletesszük, ha megkelt 2 db téglalapra nyújtjuk.

Töltelék

  1. A bolognai szószt felfőzzük sűrűsödésig, kb. 4 perc, ezzel vagy a pizza krémmel megkenjük a tésztát, rárakjuk a sonkakockákat (aki szereti, a kukoricával is megszórhatja), és a reszelt sajt kb. 3/4-ét.
  2. Feltekerjük mint a bejglit, és kb. 2 ujjnyi vastagra vizes késsel felszeleteljük. A csigákat papírozott tepsire tesszük, és sajttal megszórjuk.
  3. Előmelegített sütőben, 15- 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 4 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nálunk a pizza minden változata jöhet.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek