r
Nosalty Logó

Kelt csigák dióval és kakaóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgi1213
Kelt csigák dióval és kakaóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6113 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1020 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    234 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4756.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    869.2 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    831 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 6113 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 tojást felverünk, félretesszük.
  2. A diót ízlés szerinti cukorral összekeverjük. A kakaót úgyszintén.
  3. A 2 tojást a cukorral, zsírral, élesztővel és a fele tejjel alaposan összekeverjük. Apródonként hozzádolgozzuk váltakozva a lisztet és a maradék tejet. Addig dolgozzuk, míg a tészta nem válik el az edény falától. (Ha túl lágy, akkor még tehetünk hozzá lisztet.)
  4. Duplájára megkelesztjük. 2 cipót formázunk belőle. Felváltva elnyújtjuk, az egyiket a dióval, a másikat kakaóval töltjük meg.
  5. 3 ek olajat az egyikre, meg a másikra is ellocsolgatunk.
  6. Feltekerjük, mint a kalácsot, és ujjnyi vastagra szeleteljük. A tetejüket és az oldalukat is megkenjük a felvert tojással, és megsütjük.(Nekem 15-15 db lett ebből a mennyiségből.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4753
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt csigák dióval és kakaóval
Olgi1213 49 recept

Általában nekem ez a jól megszokott kelt tészta receptem. Ezt szoktam kalácsnak is használni. Buktáknak is kitűnő laza és foszlós tészta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?