r
Nosalty Logó

Házi kürtőskalács sütőben

Lakos Benedek
Házi vaníliás kürtőskalács fadeszkán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

596
Kalória
12.1g
Fehérje
102.1g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
17.9g
Víz
101g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
37.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 596 kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 3581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 596 kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4298.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    2572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    612.6 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. A langyos tej egy részét elkeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha már habos, a liszthez öntjük a maradék langyos tejjel és a tojássárgájákkal együtt. Robotgéppel elkezdjük kidolgozni (nagyon lágy a tészta, kézzel nehéz lenne), majd, ha már nagyjából összeállt, darabonként hozzáadjuk a puha vajat. Miután mind felvette a tészta, további 5-10 percig dagasztjuk, míg szép feszes, fényes és hólyagos lesz a felülete.
  2. A tésztagombócunkat bekenjük olvasztott vajjal, majd egy kivajazott tálba tesszük és meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük.

A sütéshez

  1. 5 üres sörös vagy üdítős fémdobozt bevonunk alufóliával, majd a fóliát bekenjük vékonyan puha vajjal. A cukrot és vaníliás cukrot elkeverjük egy tányérban.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vékonyságúra nyújtjuk. Másfél centiméter széles csíkokat vágunk a tésztából, majd ezeket szorosan feltekerjük a bevajazott dobozokra úgy, hogy a tészta azok teljes magasságát bevonja.
  3. A tésztával betekert dobozokat alaposan megforgatjuk a vaníliás cukorban, majd sütőpapíros tepsin 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 5 percig sütjük, majd megforgatjuk a dobozokat, hogy egyenletesen piruljanak a kalácsok. A forgatást kövesse további 5 perc sütés: ennyi idő elég is a kürtősnek. Ha szép, mélybarna a felszíne, elkészült, kivehetjük. A sütés során a kalácsok kicsit megereszkedhetnek, emiatt ne aggódjunk, ugyanolyan finomak lesznek és rendesen átsülnek így is.
  4. A kalácsokat óvatosan lehúzzuk a formákról, majd frissen, azon melegében tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nem kell várni a következő búcsúig, hiszen az alábbi recepttel bármelyik konyha kürtőskalácsos standdá alakulhat. Egy jó recepttel és egy-két ügyes trükkel a házi sütemény is hasonlóan kérges lesz kívül, míg belül felhőpuha marad. Csavargassuk, tekergessük, ízlelgessük kedvünkre!

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...